Organisera mer effektivt, ny metod
18 maj, 2015
Har du träffat Martina?
23 maj, 2015

Gå lite mer in på djupet, organisera

Igår skrev jag lite kort om hur vi alla kan dra nytta av att organisera och göra oss av med saker vi inte längre tycker om. För varför har vi saker som vi inte längre finner någon glädje att ha? Jag har just bara börjat med att rensa ut men hittills har jag gett till välgörenhet och slängt 80 kg av saker, som inte gjorde nått för mig längre. Mitt mål är att bara vara omgiven av saker som jag uppskattar och älskar. 

organisera

Som jag tidigare skrev trodde jag att JAG var organiserad, men nu när jag gräver djupare så förstår jag att jag bara är grym på att förvara min skit i lådor, mappar, pärmar och hyllor. Skälet till att jag har börjat med denna sorteringsmetoden var att jag tröttnade på att det kändes som en oändligt fight att rensa ut saker baserat på vart de var. För att när vi tänker efter har vi ju spritt samma typ av saker överallt i hemmet och då när vi tar oss till nästa rum känns det bara som en upprepning av det första. För att det rummet har liknande saker i sig. Men att rota fram alla saker i en kategori och sedan börja sortera har verkligen hjälpt. För att dels så har du en bättre överblick av vad du har (för att vi vet egentligen inte vad som gömmer sig i våra hem, egen erfarenhet) Och då behöver vi inte spara på sånt som vi har flera av. När jag rensade hittade jag två likadana böcker, men hallå vad gör att jag har sparat två likadana? Dom är ju inte ens bra.

organisera

Så varför spara vi all detta som vi inte behöver? Jag tror att det beror på att det kan vara bra att ha någon gång, det är svårt att göra sig av med saker för att det kan ju komma till nytta någon gång, eller? Nej om dina saker inte ger dig någon glädje så kommer du inte gärna använda dom heller. Ett nytt sätt att tänka kring sina saker har skapat mer ro i mitt sinne.

Ger den här grejen mig glädje?
Om svaret är nej varför ska jag behålla det då? Har du några tankar på det hör av dig!

6 Comments

 1. Henrik skriver:

  Känner såå igen mig i det du berättar, man tror man är organiserad men icke!

 2. Nelly skriver:

  Bra att du rensar saker! Är själv en sån som håller fast vid exakt allt haha

 3. Melis skriver:

  Jag skulle också behöva organisera hemma! Smart tips att gå över till den lilla lådan, för oftast behöver man inte behålla så mycket som man tror från början.

  • Johanna skriver:

   Ja det lättar verkligen i huvudet att resa upp bland allt man har. Det som är viktigt när man organisera är att rensa i kategorier. Det gör verkligen en skillnad.

   Ha en fantastisk dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *