Fotografering som gav mig tankar om vad vi egentligen ser
26 november, 2013
Sökmotor? Hur kommer jag högt upp i Google?
19 februari, 2014

Fototrend, det ska vara vita och ljusa bilder

Notice: Trying to get property of non-object in /customers/a/0/f/enklaknep.se/httpd.www/wp-content/themes/blogenklaknep-child/includes/content-single.php on line 190

Jag här tittat runt lite på fotobloggar och sett att många bilder är mycket ljusa. Vi ser dessa ljusa bilder överallt just nu. När det kommer till inredning finns det mängder av bilder från denna fototrend.

Rosor på ett fat, fototrend

Det är ganska enkelt, det är “bara” att öka exponeringen och se till att vitbalansen är bra. På menyn i kameran brukar det heta AWB. Det som är det viktigaste är att ta flera bilder på samma objekt. Om du känner dig nöjd med det du har tagit, ta tre bilder till från en annan vinkel. Att se hur bilden blev på den lilla skärmen är en dålig idé, du kan få ett hum om hur bilden blev men inte mer. Det är en ganska stor bild som komprimeras på en sådan liten skärm. Följ med denna fototrend igenom att lära känna din kamera och fotografera i mängder.

Glöm inte att när du för över bilderna till datorn att använd kortläsaren som är inbyggd i de flesta laptops. Det spara du tid på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *