instagram
För alla som hatar Instagrams ordning på bilderna
13 mars, 2017
Vad är en blogg och vad är inte en blogg?!
28 mars, 2017

Första blogg-workshoppen genomförd och så gick det

workshop hur var det

Grymt nu är första testningen klar. 2 timmar gick lika snabbt förbi som ett knäpp med fingrarna. Det var bloggare som hade rest från Borås och Tjörn för att sitta med i 2 timmar. Hur grymt som helst att träffa dessa drivande personer.  Det bästa var att jag tog med mig hem en super stor goodiebag av massa tips, idéer och framför allt energi. Jag tror att alla leenden från bloggarna var genuina och att vi alla fick med oss massa saker hem.

workshop hur var det

Mitt syfte med att ha dessa wokshops är för att jag brinner för att lära mig av andras erfarenheter och att kunna gotta ner mig i ämnet bloggen som inte går med andra. Jag vill inte lyfta fram min egna kunskap och göra dessa workshops till något för att föda mitt ego. Som en mycket “trevlig” mailare ville påstå,  varför skulle jag vilja det? Inte för att jag behöver försvara mig, dock vill jag bara poängtera att workshopen handlar inte om mig utan vi som bloggare. Ordet är fritt och alla är välkomna att påverka allt som den innehåller. Jag kan inte allt i bloggvärlden utan jag är här för att lära mig.

Bloggkarriär var på tapeten denna gången

Innan vi ens var på workshopen så utmanades bloggarna med att skriva en presentation om deras blogg och även vad de behövde. Detta för att öva på hur man förklara vad man gör, för att låta säkrare och kunna ta mer betalt. Detta kommer vi att ha med varje gång! Så vi alla kan öva på att framföra våra bloggar på bästa sätt. För när det kommer till bloggkarriären måste vi alla veta vad vi vill, vad vi kan ge och framförallt vad vill vi få ut. Denna gången gjorde jag en liten lathund för att kunna enkelt dela in din bloggkarriär i två olika kategorier. Färdighet och information de två olika sakerna som krävs beroende på viken karriär du vill gå. Sen kan du självklart blanda vilt.

Färdighet eller information

De olika kategorierna kräver olika saker, som färdighet för att sälja dina egna produkter och tjänster. Böcker, smycken och mycket mer kanske inte kräver en så stor läsarkrets för att du ska kunna tjäna pengar på din produkt. Men om du väljer att göra reklam för andras produkter på dina kanaler behöver du information och en större läsarkrets för att komma till betalningen. De båda har sina fördelar och nackdelar. Det är upp till dig att välja vad du vill göra, sen kan du själv byta när du känner för det. Men jag tror det är viktigt att veta vilken kategori du arbetar med just nu för att inte fokusera på fel saker.

Sen flöt vi ut om allt möjligt som ta betalt och yoga

Jag måste bara ge en extra stor tumme upp åt Mikaela som gav en ny vinkel på sponsrade inlägg. Jag har aldrig någon göra det innan och får se om någon av oss testar på det 🙂 (En liten workshop hemlighet, var med nästa gång så kanske du är med om en sån grym tankenöt). I vilket fall som helst som ofta händer när man läser varandras bloggar är att flyta in på det du skrev…. Clara som också var med är en bloggare som jag är extra snål att kommentera fast jag läser den. Hon inspirerade mig att testa nya tekniker inom yoga, fick mycket ut av det. Min nacke är inte lika jobbig som vanligt. Så jag fick ut mer än bara bloggsnack och jag tackar alla som var med och uppmanar alla andra att fylla i formuläret här nere.

9 Comments

 1. Mikaela skriver:

  haha, ja dem bästa idéerna kommer när man minst anar det 😉 Tack igen för erat engagemang för oss som gillar bloggar (och business)

 2. Mia skriver:

  Grattis till ett bra initiativ och ett grymt jobb 🙂 Kommer gärna nästa gång som sagt. Ha det finast <3

 3. Linda skriver:

  Så grymma ni är och nästa gång så skall jag försöka vara med ifall det ligger rätt i tiden!
  Svar: Tack fina Johanna, du skulle ha varit på plats också ju istället..ja sånt är det. Men,men man lär sig till nästa gång.

 4. Trail & Inspiration skriver:

  Vad härligt att det blev lyckat! 🙂

 5. Clara skriver:

  Vad du är söt!!! Jag är inne och kikar här, fast jag är nog oxå snål med att kommentera ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *