5 saker som dödar din blogg
5 saker som dödar din blogg
17 januari, 2016
Bloggbilder, vanliga missuppfattningar
Bloggbilder, vanliga missuppfattningar!
20 januari, 2016

Förlora för en annan person sätter sig på tvären

Förlora för en annan person sätter sig på tvären

Visst är det en sur känsla att förlora på grund av att en annan person sätter sig på tvären? Vaknade upp i morse, minnet av drömmen var glasklart. Drömmen var även en uppspelning av en händelse när jag var 12 år. Kollo med klassen en tävling som inte gick helt som jag hade tänkt.

Förlora för en annan person sätter sig på tvären

“Tjejer kan inte paddla kanot”
– Super knäpp kille

Vinsten var nära

Vi skulle paddla till en ö lite längre bort, jag och en tjej hamnade i samma kanot. Det visar sig att vi har gjort detta innan. Vi ligger först, målet är så nära. Inte för att jag hade tänkt att tävla till en början, men att sätta dit killarna som kaxade upp sig och sa att vi inte kunde paddla. Det hade varit så jävla skönt att sätta dom på plats. Målet är så nära, helt plötsligt blir det super tungt. Jag tittar över axeln, hon har slutat att paddla. Men vi håller ju på att vinna! – Min mamma säger att man inte ska tävla! säger hon. Jag: – Men va?!

Jaha och nu då?!

Behöver jag säga att vi kom sist? Att jag ensam paddlade sista biten. Sen fick vi äta upp att vi var tjejer som inte kunde paddla igen. Men va, vad är det för mentalitet att inte tävla? Hur ska du kunna utvecklas om du inte utmanar dig, tävlar med dig själv om att gör bättre och bättre ifrån dig?

När jag vaknade kom den där irritationen tillbaka som jag kände då. Jag tror att jag slutade prata med henne efter det, om jag inte minns fel, som barn kan vi i princip bara tänka svart eller vitt. Bra eller dåligt, gråzonerna och förståelsen har inte riktigt utvecklats.

Det är riktigt surt när konsekvenserna basarers på saker någon annan gör eller inte. Du gjorde allt som du kunde, som jag i kanoten. Paddlade som en galning, men kunde inte komma i mål för att jag hade en bromskloss. Jag gjorde allt jag kunde för att få den utkomsten som jag ville, men ibland kan man bara göra så mycket. Hur ska man då kunna känna sig nöjd med resultatet? Hur ska man kunna stoppa sin tankar, tänk om…?

Förlora för en annan person sätter sig på tvären pin

Skrivandet är min balans

För mig att kunna hantera besvikelsen, att göra allt man kan och ändå misslyckas. Just för att om vi lyckas eller inte baseras på samarbete med en eller fler, om en sätter sig på tvären faller allt. Mitt sätt att hantera det är att skriva ner vad som skulle göras och varför det inte lyckades. Analysera situationen och vad som jag kan tänka på i framtiden. För vi alla behöver samarbeta med andra för att åstadkomma något. Vi kan inte ens köpa en tröja utan ändlösa samarbeten. Att skriva ner och förklara för sig själv att den insatsen som jag personligen gjorde var tillräcklig. Ibland behöver vi se våra tankar på papper eller en skärm för att acceptera och gå vidare från en utkomst punkt som vi inte vile ha. (Detta inlägget är en del till att lägga paddlingen bakom mig.)

Hur hanterar du misslyckanden som inte beror på dig? Den där sura känslan att du gjorde allt du kunde och ändå föll det?

2 Comments

  1. Daniella skriver:

    Oj gud, jag hade blivit svinarg om det hade hänt mig. Jag vet inte riktigt, jag försöker typ intala mig själv att jag vet att jag gjorde bra och det är tillräckligt. Jag har hamnat med personer som inte har gjort ett skit, som har verkligen bromsat en i skolan. Gjort så att betyget blivit sämre. Jag vet inte riktigt hur jag tar tag i misslyckanden då, jag tror att jag bara intalar mig själv att jag vet att jag gjorde mitt bästa, och det får duga. Men ibland känns det inte tillräckligt bra att tänka så heller!

    • Johanna skriver:

      Håller helt med dig, man känner sig inte tillräcklig även om man har gjort allt man har kunnat. Och som då säger man intalar sig själva att jag gjorde bra och nöjd. Men ändå finns det något som gnager på en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *