Fördjupa oss i vår egna blogg, personlighetspåverkan

Hur påverkas bloggen va våran personlighet? Och vilken är den som lyser starkast igenom på din blogg? Många saker som kan hjälpa dig att blogga bättre och lättare hitta dina rätta läsare. Allt blir lite lättare om vi fördjupar oss i våra egna bloggar? 

Fördjupa oss i vår egna blogg

Vi har en mängd olika personligheter, vi kan vara lite galna, bittra eller vad nu som gäller för dig. Personligheten är som den lilla extra krydda i din blogg som ger den din unika ton. Den som kan få dig att lyckas nå dina mål eller stjäla dom ifrån dig.

Läsa högt är utmärkt när du ska hitta din personlighet

Ett av mina bästa verktyg som jag använder så ofta jag kan är att läsa inläggen högt. Just för att jag ska höra hur det låter. Hur vi än vrider och vänder på det så är det mest effektivt att läsa sina egna saker högt för att kunna bode höra tonen på inlägget och även hitta stavfel. DET SKULLE LÅTA SOM ATT JAG SKRIKER PÅ DIG NU. Fast i MITT huvud kanske det bara passerar förbi mig. Just för att jag skapat texten och då PÅVERKAR inte denna typen av markering på orden. Som det skulle göra om du skulle läsa de meningarna högt. Det skulle ju låta helgalet. Även om jag inte är arg låter jag ARG när jag skriver på detta sättet.

Läsare är inga tankeläsare eller bara förstår

Ibland kan det kännas när vi skriver att vi vill dela med oss av en händelse, men vi vill inte skriva namn så vi skriver I eller T. Vad säger det om din personlighet att du är beredd på att skriva lite men inte allt i bloggen. Bara en del så att du har en liten notis av händelsen. Tyvärr är din läsare varken tankeläsare eller eller bara förstår vad du vill framföra för budskap med halva inlägg. Det blir något bitchigt över det. Jag själv upptäckte att i mina tidiga blogg dagar använde just denna metoden att skriva mina inlägg med. Beskrev lite av händelsen och bytte ut namn mot en bokstav. Det är inte super kul att uppfattas som en snobbig bloggare som inte kunde bry sig mindre om sina läsare, om de förstod eller inte.

Att hitta vilken personlighet som din blogg visar behöver du

Vad säger blogginläggen om dig? Vilken känsla får du när du läser några högt? Vet du vad du snackar om eller känns det som att det här stämmer inte alls överens med det jag vill framföra?

Vill du ha mer exklusiva inlägg, gilla min Facebooksida!

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Liselotte

  Ibland skriver jag inte en persons hela namn utan bara en bokstav. Det är dock för att bevara den personens integritet 🙂

  Svara
  • Johanna

   Jag har aldrig tänkt på det sättet. Är det att bevara personens integritet från mer främmande människor eller även dom som känner dig mer?

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Fördjupa oss i vår egna blogg, personlighetspåverkan
 • Läsa högt är utmärkt när du ska hitta din personlighet
 • Läsare är inga tankeläsare eller bara förstår
 • Att hitta vilken personlighet som din blogg visar behöver du
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör