Bättre gjort än perfekt
28 augusti, 2015
Livet är som en dans på rosor
1 september, 2015

Flykten från verkligheten och Instagram

en flykt från verkligheten

En mobil, ett par hörlurar och du är utrustad med den bästa muren emot främmande människor. Med dessa två prylar får du valet att vara delaktig eller ha den perfekta flykten ifrån omgivningen. Många gånger en välbehövlig paus andra gånger missar vi livet. Har du använt dig av din telefon någon gång för att undvika omvärlden?

 en flykt från verkligheten

Att försvinna in i Instagram kan ge mycket för kreativitet. Men kan även skapa stress, som med alla sociala medier. Just nu tänker jag på stressen som följare eller avsaknad av följare kan skapa. Alla andra har ju så himla många följare! Varför har jag inte det? Tar jag sämre bilder? Är inte jag lika intressant?  Sedan slår fällans käkar runt dina ben och du är fast i en dålig spiral. För det är just det med sociala medier, de kan få oss att må hur bra som helst och på en millisekund vänder hela skiten. Sociala medier är uppbyggt för att vi ska interagera med varandra, skapa stora nätverk och bara visa den utsidan av oss själva som vi väljer. Men vad händer med oss när det är ingen eller få som interagera med oss?

Vi känner oss mindre värda, jag har känt det många gånger att jag är mindre värd för att ingen vill följa mig eller gilla saker jag gjort. Tankarna: men den och den har ju si och så många följare, varför har inte jag det? Och det är just detta som är dödsstöten för dig och ditt sociala liv på nätet och ditt välmående överallt. Det är inte konstigt att det finns en marknad där du kan köpa dina följare på olika sociala medier. För att då ser det ju ut som att du har många följare och det är ju det som är det viktigaste med sociala medier, utsidan.

verkligheten instagram

På bussen, eller vart det än är när vi rör oss i verkligheten är det jätte skönt med en mur. En mobil, ett par hörlurar och vi har oss själva ett skydd emot främmande människor. Men detta gäller inte på Instagram, då vill vi att många ska interagera med oss. De personerna som vi inte känner eller har snackat med innan, vill vi ska följa oss och interagera med oss. Undra varför det är så läskigt att snacka med någon på gatan, men på nätet släpps alla spärrarna? Och då blir vi stressade för att inte tillräckligt med främmande människor interagerar med oss.

Andas med mig, lugnt, med ett leende på läpparna. Det är dags för oss att fokusera mer på vad vi själva gör på nätet och sluta jämföra oss med andra (jag vet att det är jätte svårt att sluta jämföra oss med andra, men det går! Ge inte upp!). Våga lämna hörlurarna hemma, låt mobilen stanna i fickan/väskan. Se vad som händer när du hejar på den du möter. Lämna stressen att interagera med främmande människor på nätet och våga interagera i verkligheten.

Veckans utmaning till dig och mig själv:

  • Ta en promenad och heja på minst tre personer som inte ingår i bekantskapskretsen
  • Beröm 1 person som inte ingår i bekantskapskretsen

Tror du att vi klara detta? Eller är det för läskigt? Vad tror du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *