Att sponsra eller inte sponsra som företag
Att sponsra eller inte sponsra som företag till bloggare
15 juni, 2017
Varför göra reklam för något som du själv inte har
Varför göra reklam för något som du själv inte har?
26 juni, 2017

Fixa statistiken som försvinner på sociala media

Fixa statistiken som försvinner på sociala media

Har du med misstänkt att alla besökare inte räknas i din statistik? Japp det kan mycket väl vara så. Det finns en sak som du kan testa för att se om några av dina besökare inte syns. Fixa dina länkar med en tagg. 

Fixa statistiken som försvinner på sociala media

För att kunna se om din statistik stämmer så måste du jämföra klicken på din länk och hur många som dyker upp på din sida.

Google kan hjälpa dig som vanligt

Med googles url shortener kan du inte bara göra din länk kortare utan kan även se hur många som klickar på den. Så om du vill mäta hur många som klickar på din länk oavsett vart. I ett mail eller på sociala media, så kommer du få statiskt på hur många som har klickar på din länk. Eftersom att det är bara på den specifika länken som du får statistik ifrån så är det inte ett helt 100 % sätt. Eftersom du har antagligen fler länkar på dina social medier som fortfarande genererar klick. Men om du en vecka byter ut alla länkar i ditt flöde så kommer statistiken bli mer säker. Då ett inlägg lever cirka 3 dagar efter du har länkat det. Använd dig av short url när du vill mäta klicken mot din statistik.

För att få det att funka så går du in på googles url shortener och klistrar in länken som du ska dela och så omvandlar google länken och lägger in en tagg på den. Så att du kan läsa av hur många gånger som länken har blivit klickad på. Sedan delar du den länken du får av google på din Facebook och liknande. Sen kommer du att se din statistik på samma sida som du förkortade din länk.

Testa och se vad du får för resultat. Blev det någon skillnad eller räknas alla som klickar på din länk från Facebook?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *