Finns det andra som bloggar som du?
5 januari, 2015
Hur du kan skapa ett namn till din sida
8 januari, 2015

Fixa din egna blogg planering

Det är fantastiskt att kunna blogga. Tipsa och inspirerar andra med de trix som jag sitter och håller på. Planera är en sådan sak som jag tycker är fantastiskt och hjälper mig att bolla bloggen och övriga arbetet. 

Det som är fördelarna med att planera sina inlägg:

 • Bloggtorkan har svårare att hoppa på dig
 • Du vet vad du ska skriva om när du sätter dig vid skärmen
 • Du sparar tid

PlaneraDet finns mängder av sätt som du kan skriva en bloggplanering och ja det funkar även på de som skriver om sin vardag. Min blogg planering är indelad i tre delar. Du behöver inte göra det du kan ta ut någon del om du vill det.

 • Mål med hemsidan
 • Information om inläggen
 • Krysslista

Mål med hemsidan skriver jag upp vilka mål jag har med denna månaden. Det kan vara blogga varje vardag eller få en viss statistik.

Information om inläggen skriver jag upp veckovis rubriker på inlägg. Har jag mer information om inlägget skriver jag ner det med.

Krysslista, en lista som ger dig möjlighet att schemalägga mängder av aktiviteter utan att behöva komma ihåg dom. I min krysslista finns bland annat en ny bloggidé till listan. Du kan ha vad som helst på listan som du känner att du skulle vilja göra på din sida. Det kan vara kanske uppdatera din design.

Att göra din egna bloggplanering ger dig möjlighet att göra den som du vill. Den behöver inte vara strikt, min låter strikt men det är den inte (jätte i alla fall). Det är ju inte så att du måste planerar sju inlägg i veckan för att ha en planering, det räcker gott och väl med ett. Planerar du dina inlägg eller skriver du bara när inspirationen infinner sig?

Utmaning bloggplanering- fix it your self Wednesday

Jag utmanar dig att skapa en blogg planering. Planera minst ett inlägg i veckan i en månad och se om det är något för dig.

5 Comments

 1. Elin skriver:

  Vilka bra tips du ger ut! 🙂

 2. Anna/notonmusic skriver:

  Vilka härligt kloka små tips du kommer med Johanna! Så klart ska jag bloggplanera nu när allt annat kommer igång. Då måste jag fråga dig, gör du planeringen digitalt eller skriver du på papper med block och penna? Inte för att det har betydelse utan bara för att jag är nyfiken, särskilt som vi tillför olika generationer…

  • Johanna skriver:

   Jag har min utskriven och den sitter i en pärm så jag kan gå fram och tillbaka bland mina inlägg på papper 🙂

 3. Emma Elisabedt skriver:

  Gud vad bra tips! Har en lista i mobilen med ca 8 rubriker på inlägg som jag brukar försöka beta av när jag inte vet vad jag ska skriva men ska försöka mig på en ordentligare planering hädanefter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *