Finns det en skillnad på seriös och inte seriös blogg?

13 januari, 2015

Vi alla sitter nog på svaret, klart att det finns en skillnad på seriös blogg och de som inte är det. Har du åsikter om detta lämna gärna dom i kommentarerna. 

En del av min inspiration hittar jag hos andra bloggare, vilket gör att jag besöker mängder med bloggar i veckan. Jag är ingen expert på allt som har med bloggande att göra. Det finns alltid något nytt att lära sig. Det finns en tydlig gräns på de som har en seriös blogg och alla som försöker tränga igenom bruset på nätet.

5 saker en seriös blogg har:

 • Reglering av kommentarerna
 • Baserar fakta på fakta och inget annat
 • Publicerar regelbundet
 • Håll löften (Inlägg som sorry jag inte har bloggat, bla, bla, upptagen men nu ska jag blogga mer går bort)
 • Håller en god ton (snacka inte skit om andras bloggar)

skärm

Det finns inga kategorier som gör din blogg mer eller mindre seriös. En seriös blogg för mig är någon som brinner för det dom skriver om och vill att andra ska lära sig något av dina erfarenheter. Hur skulle du definiera en seriös blogg?

Hur viktigt är det att ha en seriös blogg egentligen?

Om du har en blogg och bara bloggar för dig själv, behöver du inte vara seriös. Men varför lägger du upp texter och bilder på en blogg om du inte vill att någon ska läsa det?

Skrivbord

För dig som bloggar för att du vill dela med dig av din erfarenhet, tycker jag att du borde tänka mer kring att blogga seriöst. Att dela med dig och skapa möjligheter att andra kan lära sig av dina erfarenheter inom mode, fotografering eller andra saker du skriver om är fantastiskt. Tycker du att det finns en skillnad på en seriös blogg och en som inte är det?

 

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

2 Kommentarer

 1. Martina

  Håller helt med, och en oseriös sak till är när man bloggar TILL bloggen och inte till en grupp eller en person, alltså: ”Hej bloggen!” ”Tja, tja bloggen” eller ännu värre ”Tja bloggen, jag har inte uppdaterat på jättelänge, vad ska jag skriva om? Jag har ingen lust att blogga för har så hiiiiiimla kuuuul i mitt liv så jag orkar inte blogga just nu” liksom… okej? Och en annan sak, bloggbeskrivning: ”Det här är en blogg som handlar om allt mellan himmel och jord!” Jasså verkligen? handlar den om allting? I think not….

  Svara
  • Johanna

   Haha, så sant. Tack för din åsikt 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0