Finn 5 fel, när du ska optimera din tid på dina sociala kanaler.

En teori som Siranee (Thaimorsan) har skapat. Finn 5 fel på dina sociala kanaler för 5 saker är ju inte för mycket att fixa. Det blir inte överväldigande liksom. Så jag tänkte varför inte titta närmre på detta. Och kolla på hur vi kan optimera vår tid. Hitta 5 fel som gör att vi slösar vår tid på olika saker som inte ger något. Kan du komma på något på rak arm som stjäl din tid på dina sociala kanaler?

Finn 5 fel, när du ska optimera din tid på dina sociala kanaler

Hur ofta slösurfar du igenom samma flöde igen denna dagen? När vi har kollat mobilen så många gånger att det inte har kommit upp nått nytt alls sedan vi var där sist. Jag såg att jag själv la tid på sånt som inte gav något alls. Inte för att du alltid måste göra något som ger dig något tillbaka. Som om du kommenterar så måste du ha en tillbaka. Utan jag tänker mer på sånt som inte fyller en funktion. En snäll kommentar ger ju något till dig direkt när du ger den. Om inte så gör du nått fel.

Gå på din magkänsla

Om du känner att sociala media inte ger din nått bra eller att du blir stressad så måste du hitta roten. För om du inte gör det så finns ju chansen att du går in i väggen. För vi behöver slappna av från alla intryck ibland, slösurfa kanske inte alltid funkar så bra för att varva ner och koppla av. Hur känns det i din mage helt enkelt för att jag tror att du sitter på svaren. Du har bara inte fått eller ställt rätt frågor.

Finn dina fem fel

Du kanske känner något av dessa sakerna:

 • Ropar din mobil hela tiden så det blir jobbigt? Du byter hela tiden fokus från det du har tänkt att göra till mobilen.
 • Du får inte tillräckligt med likes på en bild och det känns. Varför är det viktigt att få likes för dig?
 • Du hinner inte göra något annat än att vara på sociala kanaler. Har du en lista på saker som du har skrivit ner som är viktigt för dig?
 • Vad är syftet med din tid på dina sociala kanaler? Vad ger det dig?

Grejen är inte att jag ska peka utan pusha för att du ska undersöka saken

Jag säger inte att du måste ändra på hur du använder dina sociala kanaler. Utan att lita på den magkänsla. Den har aldrig fel som Mikaela på Keep explore skulle ha sagt.  Vill bara väcka lite tankar på hur känns det? Behöver du sätta dig ner och skriva ner fem saker som du ska göra annorlunda med dina sociala kanaler? Vill du dela med dig av något som du ska göra mer eller mindre av på dina kanaler? Lämna gärna dina tankar här nedanför!

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

6 Kommentarer

 1. Malin - Nalima.se

  Jag känner igen mig mycket i ditt inlägg. Är medveten om att jag har en inre stress i mig gällande mina sociala kanaler oftare än jag kanske egentligen vill erkänna för mig själv. Men jag jobbar dagligen på att försöka ta mig förbi det och försöka släppa på stressen.
  För min del tror jag mycket hänger på att jag inte känner mig ha lika mycket tid att lägga som andra i branchen. Jag tror även att min ekonomiska situation gör att jag känner en press på att prestera så bra jag bara kan då mina kanaler är mitt ansikte utåt inte bara för mig utan även för mitt nystartade företag.
  Tack för ett mycket bra och tänkvärt inlägg återigen ❤? Kram

  Svara
  • Johanna

   Har du planerat dina inlägg någon gång eller planerar du dina inlägg? ibland kan det hjälpa med att dämpa stressen när man sätter upp rimlaga mål och har en planering på vad det är du ska göra. Tack för att du lämnade en tänkvärd kommentar.

   Svara
 2. Mikaela

  Ååh, bra inlägg! <3 Tror jag lagt för mycket tid på hashtags, dem ger inte så mycket tycker jag. Och ja, magkänslan har alltid rätt!

  Svara
  • Johanna

   Haha så kan det mycket väl vara. tack för dina tankar.

   Svara
 3. Mia

  För mig var det väldigt enkelt att skala bort mycket av min närvaro på webben när jag fick hälsoproblem (av andra anledningar) och var tvungen att prioritera annat (läsa:MIG!). Men det kan hända att jag i vanliga fall lägger lite för mycket tid på att tänka på nästa inlägg och skulle vinna på att planera mitt flöde bättre 🙂

  Svara
  • Johanna

   Okej, ja det är ju superbra att du har inne tänket att du prioriterar dig! Tycker jag låter sunt. Tack för dina tankar på inlägget!

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *