Därför är det dags att byta från chrome!
20 mars, 2018
Därför misslyckas jag med youtube
Därför misslyckas jag med Youtube
22 mars, 2018

Fikor är typ det bästa som finns med rätt person

Fikor är typ det bästa som finns med rätt person

En av det mest givande samtalen brukar vara över en ångande kopp. Mitt emot en grym person så kan det ge så himla mycket. Det är det här som vi ibland kan missa med att vara för djupt nersjunkna i våra mobiler. Vi pausar de viktigaste mötena med att kolla flödet på människor vi inte känner. Det är därför det är så viktigt att ha riktlinjer för hur du vill behandla andra och vill bli behandlad.

Fikor är typ det bästa som finns med rätt person

En sak som Oprah Winfrey har sagt som jag tagit till mig lite extra. “Du måste lära andra hur de ska behandla dig.” Och det är så himla sant. För att vem är det som tillåter hur du blir behandlad. Om du sätter standarden att inte ha uppe mobilen när du träffar andra så kommer de att följa ditt exempel. Det är nått magiskt som händer när du förstår att det är bara jag som kan påverka hur jag blir behandlad.

Djupa tankar bättre delade i IRL samtal.

Det var inte så många år sedan som jag kom på att samtal är grejen och helst öga mot öga. För att det är så mycket lättare att sätta gränser när man va med om det i “verkligheten”. För att när man får en elak kommentar eller liknande så har du inte samma möjlighet att lära upp hur andra ska behandla dig. Om du läst bloggen innan så vet du att jag älskar mina gråzoner för att det finns inget som frammanar troll som pekpinnar. Men vi är inte dessa troll när vi sitter och snackar över en kopp. Undra varför? Har du en teori dela gärna med dig den.

Den ångande koppen är alltid ett centrum för mig

När man sitter på webben och skriver mycket och är ute och rör sig. Då kan jag känna i mitt liv så har den där ångande koppen blivit en allt viktigare del i mitt liv. Du anar inte om hur glad jag blir när min vän från motala, Ewa gör tid för mig när hon är på besök i Göteborg. Jag tar med mig så mycket från vare fika vi har och inga skärmar i världen skulle kunna lära mig det jag lär mig av henne. Hon ger alltid så mycket.

För mig blir dessa avbrotten från skärmen det viktigaste i min utveckling. Just för att det är som ett kompass i vad man kan uttrycka på webben med. Det du inte kan säga till någon över en ångande kopp, är det ens av värde för dig att säga det bara för att du sitter vid en skärm?

2 Comments

  1. Jag älskar fikor och jag älskar att umgås! Det är viktig krydda i mitt liv.
    Helst skärmfria då så klart.

    Tack för idag!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *