30 juli, 2015

enklaknep startade 2011 med en trogen läsare

Innan jag bestämde mig för att köpa en egen plats på nätet har jag bloggat sedan 2004. Det började med en personlig blogg om vad jag hittade på, sedan gick jag mer in på hur jag vill att mitt liv skulle se ut. Hittade bilder som jag gjorde olika kollage på saker jag ville ha. Efter det bloggade jag om bakning, tills jag bestämde mig att för att köpa mig en egen plats på nätet. 

hur enklaknep startade

 

Jag gjort lite olika avstickare, livet förändras och likaså bloggen. Skälet till att jag har bloggat om så mycket olika saker är för att jag har tröttnat, jag har inte haft den brinnande passionen för att beskriva vilken macka jag åt på morgonen. Min passion ligger inte i det jag bakar eller att dela hela min vardag i minsta detalj. Men jag älskar att läsa bloggar som passionerat skriver om sin vardag, sina liv och fantastiska utflykter. Så oavsett vad du bloggar om, tittar jag gärna in på din blogg. Lämna din adress i en kommentar så hoppar jag över till din blogg och spanar in alla dina fantastiska bilder och texter.

Det tog ett tag innan jag hittade min passion inom bloggvärlden och det var inte för än jag köpte min egna plats på nätet som jag faktiskt hade plats att växa och verkligen hitta det jag ville skriva om. Eftersom jag betalade för min plats satte det lite press på mig att skriva regelbundet, utveckla idéer testa mig fram och utvärdera vad som var bra och dåligt. I början hade jag en trogen läsare, varje dag fick jag en uppmuntrande kommentar om det jag hade skrivit. Min farmor hjälpte mig att bygga mitt förtroende att jag hade något viktigt att skriva om, hon ringde mig om felstavningarna var många och gav mig tips på hur jag kunde skriva. Min farmor har varit med från början, från att jag satt i min fasters gamla rum (som sedan blev mitt) och försökte pussla fram ett namn som inte var upptaget till vad min blogg är idag.

Johanna och farmor

Även om jag inte fattar alla det där datorgrejerna är jag ändå inne och kollar så att du får i alla fall en besökare.

– farmor Rose-Marie

Det är det som är så viktigt att inte tappa fokus, jag försöker skriva varje dag till en läsare, jag försöker att skriva till dig. Jag pratar med min farmor när jag känner att jag har glidit ifrån att hålla det enkelt. Det är viktigt att du förstår vad jag skriver. Det är det som är så fantastiskt med min farmor att hon går in på min sida och är min hejaklack även om hon inte har intresset för det tekniska bloggsakerna jag skriver om. Hon visar att sitt stöd om jag har 1 eller 10000 läsare.

Jag vill vara din hejaklack och diskutera olika sätt att utvecklas på. Jag vill bygga en community emellan oss som bloggare. För att utveckla bloggvärlden, skapa en grym inspirerande miljö där vi hjälper varandra och hejar på. Där vi kan ge bra tips och trix på hur vi alla kan utvecklas. Det är dags för oss att uppgradera till blogg 2.0. Lämna gärna en kommentar på hur din bloggresa startade.

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

4 Kommentarer

 1. ✫ Fru Eriksson

  Så fint Foto på dig & Farmor Rose-Marie ♡ …
  Min Blogg”resa” tog över när jag lade ner min hemsida!
  Ha en fin kväll!

  Svara
  • Johanna

   Spännande. Visst är det fantastisk att blogga. Vad hade du för typ av hemsida innan?

   Svara
 2. Martina

  Vilket mysigt och personligt blogginlägg! 😀 Gillar bilden på dig och farmor också <3

  Svara
  • Johanna

   Tack jag försöker att blanda lite mer personligt som vi snackade om.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *