Det hela startade som en bakblogg, enklaknep en blogg om bakning helt enkelt. Men snart skulle det visa sig att jag hade en större passion. Något som jag verkligen helhjärtat brinner för. Att skapa en bättre webb. Lättare att använda, vassare budskap och framföra allt att alla ska ha möjlighet att dela med sig av sina bästa sidor på webben.

johanna-bergsro-enklaknep

 

Det hela började med att jag kraschade familjens dator

Slutet av 90-talet och det fanns ingen plats kvar för spelet som jag vill installera. Den där konstiga Windows mappen är ju bara där så varför inte rensa lite i den?! Det sämsta och bästa jag någonsin har gjort. En fil i taget borttagen och inget hände, men när jag startade om datorn fick jag lära mig hur viktig startup filen var. Efter detta kommer min familj att beskylla mig för all krånglande elektronik oavsett om det var jag eller inte. Vilket gjorde att jag lärde mig hur man lagade brutna saker. Ett intresse väcktes ur att det som verkade så svårt för andra att ta ansvar för och felsöka var som ett pussel bara väntandes för mig att knäcka.

Johanna enklaknep

Det var bara det där med dyslexi, hur ska jag kunna knäcka koder när jag inte kan stava?

Det tog mig år innan jag slutade se min dyslexi som ett hinder och såg det mer som utmaning. Det behövdes att jag träffade den rätta personen för att få mig att knäcka koden för att bli “Läshuvud” eller “Expert”. Ja det är klyschigt, men när jag träffade honom var jag inte beredd att släppa honom så vi liksom gifte oss. Knäcka koden var lätt när jag fick ett nytt perspektiv. “Läshuvuden” och “Experter” är inget man föds till eller något som finns. Passion det är det som räknas. Om du Brinner för något helhjärtat kommer du att lägga den tiden det krävs för att bli duktig på det. Ännu viktigareär att om du brinner för något slutar du aldrig att lära dig nya saker om det. Du blir aldrig “mätt” liksom, vilket i sin tur kommer göra dig riktig vass.

Med Html, CSS, Javascript och php är det väldigt fiffigt för att du får alltid reda på om du stavat fel direkt. Eftersom jag får feedback med en gång har jag lärt mig att stava korrekt på komplexa ord. Just nu har jag 7 års erfarenhet och några utbildningar i ryggen. Men fler ska det bli, nya språk ska erövras och det bästa av allt, det finns så mycket att välja på!

 

Men webben är inte bara kod, marknadsföring är ju med viktigt

Ingen läser något som inte går att hitta!

Samtidigt som jag påbörjade min resa genom hur webben fungerar bakom de fina hemsidorna. Hittade även ett intresse i vad som gör att människor läser/besöker olika sidor. SEO eller sökordsoptimering, teorier på hur sökmotorerna rankar sina sökresultat. Det finns så sjukt många teorier och vissa kan vi i Sverige applicera och andra inte. Nyfiken i en strut så använder jag mig av olika verktyg för att så kallat “skrapa” webben och sammanställa informationen på olika teorier. Så att jag kan se vad som skiljer sig emellan internationella marknaden och vad vi gör annorlunda i Sverige. För vi gör saker på webben annorlunda här i Sverige.

Böcker

Webbdesigner, webbutvecklare boende i Göteborg

När valet stod framför mig tänkte jag, varför välja? Det är roligt att kunna både fram- och baksidan, vad som funkar och inte. Därför har jag lagt mycket tid på både färglära och att lära mig koden som får hemsidan att fungera. Men vi alla gillar ju saker som gör vårt arbete enklare. Det är där WordPress kommer in i bilden för mig, nu med 7 års erfarenhet av verktyget som hjälper mig att bygga grunden till sidan och spara arbetstimmar hos mig och kostnad hos mina kunder. Det finns ett skäl till varför WordPress är det mest använda verktyget på webben, hela 27% av webbens sidor är uppbyggda med WordPress. Vem som helst kan lägga upp en WordPress sida, sen ökar svårighetsgraden radikalt när du vill lägga till specialfunktioner eller bara göra sidan säkrare. Det är där jag kommer in.

enklaknep en blogg som blev ett företag

2012 började jag frilansa och 2014 blev det blodigt allvar. enklaknep blev ett företag som ska hjälpa människor med att skapa en grym närvaro på webben. enklaknep är en plats för att hjälpa fler att få samma insikt som jag hade med min dyslexi.

Det viktigaste är inte vad du har eller har haft utan vilka beslut du tar för att ta dig i den riktningen du vill.

Uppmuntra till att ta aktiva beslut så att vi alla kan få en bättre närvaro på webben. Lägga mindre tid på skräp och lyfta det som är viktigt från person till person. enklaknep skapar inte bara hemsidor för att dom ska finnas, utan sidor som du sedan kan lyfta till nya höjder! En sida som du kan ta hand om!

Nu är jag nyfiken på dig!

Vill du samarbeta med mig? Eller känner att du vill skapa/fräscha upp din sida eller blogg. Skicka ett mail så bokar jag gärna in ett möte med dig.