Enkla knep till bättre rubriker

Det kan vara super svårt att sätta an lika grym rubrik som innehållet du precis som du skapat. Det går alltid att göra bättre rubriker till våra inlägg. Det finns ju så mycket som ska få plats i en rubrik. Den ska ju skvallra om vad innehållet handlar om och iögonfallande. Vad gör en rubrik grym? 

Hur skapar du dina rubriker

En rubrik har många uppgifter, den ska vara kort, beskriva innehållet, dra till sig läsare och skapa en förväntan hos dina läsare.

Alla gånger blir det inte bra

Vi kan inte alltid skapa en rubrik som en ninjaspark. Ibland blir det helt enkelt inte bra och det är helt okej, vi kan inte alltid vara på topp. Men vi kan alltid sträva möjligheten att skapa bättre rubriker.

Synonymer fixar bättre rubriker

Ibland handlar det bara att hitta rätt ord och vi har ju fantastiskt många ord i svenska som betyder samma sak. Ibland handlar det helt enkelt om att ta fram synonymordboken och kolla på ord med samma betydelse för att skapa en bättre rubrik. Även om ordet i säg har samma betydelse, skapar de olika känslor hos dina läsare.

Tips på början av rubriker

  • Hur du kan skapa…..
  • Hur du kan bygga…..
  • Skapa den perfekta……
  • 5 snabba tips på…….
  • 7 konstiga saker med….
  • Idiotsäker taktik för att……

Rubriken som du ger dina inlägg, skapar en miljö och förväntan redan innan din läsare har börjat ta del av ditt innehåll. Skapa dina bästa möjligheter med att vässa dina rubriker, de är en större del av ditt inlägg än vad du tror. Gå igenom din blogg och leta upp 3 rubriker som du verkligen gillade och fundera på varför du gjorde det. Då kan du kommer du får inspiration till att skriva bättre rubriker.

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0