Enkla knep till bättre rubriker

Det kan vara super svårt att sätta an lika grym rubrik som innehållet du precis som du skapat. Det går alltid att göra bättre rubriker till våra inlägg. Det finns ju så mycket som ska få plats i en rubrik. Den ska ju skvallra om vad innehållet handlar om och iögonfallande. Vad gör en rubrik grym? 

Hur skapar du dina rubriker

En rubrik har många uppgifter, den ska vara kort, beskriva innehållet, dra till sig läsare och skapa en förväntan hos dina läsare.

Alla gånger blir det inte bra

Vi kan inte alltid skapa en rubrik som en ninjaspark. Ibland blir det helt enkelt inte bra och det är helt okej, vi kan inte alltid vara på topp. Men vi kan alltid sträva möjligheten att skapa bättre rubriker.

Synonymer fixar bättre rubriker

Ibland handlar det bara att hitta rätt ord och vi har ju fantastiskt många ord i svenska som betyder samma sak. Ibland handlar det helt enkelt om att ta fram synonymordboken och kolla på ord med samma betydelse för att skapa en bättre rubrik. Även om ordet i säg har samma betydelse, skapar de olika känslor hos dina läsare.

Tips på början av rubriker

 • Hur du kan skapa…..
 • Hur du kan bygga…..
 • Skapa den perfekta……
 • 5 snabba tips på…….
 • 7 konstiga saker med….
 • Idiotsäker taktik för att……

Rubriken som du ger dina inlägg, skapar en miljö och förväntan redan innan din läsare har börjat ta del av ditt innehåll. Skapa dina bästa möjligheter med att vässa dina rubriker, de är en större del av ditt inlägg än vad du tror. Gå igenom din blogg och leta upp 3 rubriker som du verkligen gillade och fundera på varför du gjorde det. Då kan du kommer du får inspiration till att skriva bättre rubriker.

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Enkla knep till bättre rubriker
 • Synonymer fixar bättre rubriker
 • Tips på början av rubriker
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör