24 februari, 2014

Egen hemsida, steget från gratis bloggen

Då och då stöter jag på frågan är det svårt att ha en egen sida? är det dyrt? Nej det är inte svårare än vad du gör det till och dyrt kan diskuteras. För mig kostar det att ha denna sidan 33 kr i månaden. Ungefär 400 kr per år är ett bra pris. Friheten att ha egen hemsida är att du kan helt bestämma hur den ska se ut och behöver inte välja bland några stycken utseende som gratisversionerna har.

Kommentarer

Det finns en en miljon olika webbhotell och att tänka på när du väljer ett är:

  1. Kostnad
  2. Inkommande trafik till sidan, har de en gräns så kommer sidan stängas ner när du har uppnått den och det vill du inte (de bästa har oändlig inkommande trafik)
  3. Online support
  4. Mellan 3 och 10 gb är tillräckligt med utrymmen för en hemsida
  5. Att webbhotellet kan installera CMS som wordpress.

Mitt föregående webbhotell var one.com, för att de är billiga och jag har aldrig haft några problem med dom. Det som är viktigast när man startar sin egna sida om du inte har tid eller inte kunskapen för att göra det som du har i tankarna, be om hjälp.  Du kan alltid nå mig via mitt kontakt formulär som du kan hitta här på sidan.

Kommer du ta steget till egen hemsida?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Egen hemsida, steget från gratis bloggen
  • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
  • Webbhotell kraften bakom en hemsida