Dags att släppa stressen
Dags att ta tag i det, släppa på stressen
20 april, 2015
Är motion nyckeln till att varva ner?
22 april, 2015

Dödar du också din glädje? Dags att varva ner!

Det giftigaste som finns i våra liv och kan verkligen skapa stress på hög nivå. Att jämföra sig med andra. Visst det är klart att vi ska jämföra oss med andra hur kan vi annars bli bättre?! Nej så är det faktiskt inte vi behöver inte jämföra oss med andra för att bli bättre. Vi behöver inte tänka att gräset är grönare på andra sidan för att nå mål. 

Jämföra

Det är verkligen som ett gift som sipprar in i våra ådror och förpestar vår livsglädje. Det är klart att det inte går att slå av eller på men du kan öva dig på att förstå dig själv när tankarna kryper på. Jag övar heltiden på att förstå mina känslor, för du kan inte ända på något som du inte har uppmärksammat. Det är så lätta att jämföra sig med allas perfekta liv på nätet och glömma av att det vi får se är bara den delen som personen vill visa. Den har har så fint hemma, den har sån snygg stil eller hur kan den har så fina naglar hela tiden. Mina naglar se ju ut som skit och jag har verkligen inget spännande i garderoben, så lätt var det att förpesta sig själv.

Jämföra

Därför tänkte jag att vi skulle alla ge oss själva en paus, känna igen när vi börjar att jämföra oss med andra och stanna tankarna. Det är okej att jämföra sig med andra men att också har förståelsen att det inte leder någonstans. Du blir inte bättre som person om du går runt och jämför dig med andra. Kanske till och med härmar andra som har det du inte tycker att du har. Men du har en unik uppsättning av egenskaper som du inte behöver mäta med någon annan än dig själv. Jag försöker alltid att tänka på att känslorna kommer och det är okej att känna så men också påminna mig om  det är bara känslor som bara påverkar mig om jag låter dom gör det.

Är du en som tycker att jämförelse är bra? Vad får man ut av att jämföra dig?

2 Comments

  1. Anna/notonmusic skriver:

    jag är helt inne på samma linje som du Johanna. Alla har styrkor och svagheter. Folk ska vara olika, det vore katastrof för världen om vi var alltför lika varandra. Om alla var som jag skulle ingen kunna operera tex. Så att jämföra sig med andra är mer destruktivt än konstruktivt eftersom det lätt fokuserar på det man själv saknar och inbillar sig att andra har!

    • Johanna skriver:

      Fantastisk kommentar, kloka ord. Jag har inte ens tänkt att om alla driver åt samma håll så blir de inga sim kan operera som du skriver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *