Hur du inte kan gå in i SEO fällan.
28 april, 2015
En vecka om att optimera din blogg
1 maj, 2015

Dina sökresultat är personliga, hur google visar din sökning.

När du söker något på din telefon eller på din dator är den sökningen anpassad för dig, en som kombinera samma ord i en sökning kan få ett annat urval av länkar än du. Därför är det svårt att komma högt upp i allas sökningar. Men hur kan du få läsare från sökmotorn om våra sökresultat är personliga?

personliga resultat

Först måste vi gräva lite vad det är som gör att vi kan få olika resultat på samma sökning. använder du gmail? Det är grymt och även en del i vad som gör att du får personliga resultat. En rolig historia jag läste om det här som får mig att le varje gång jag tänker på det(kommer inte ihåg ursprunget längre, sorry):

Det var i ett kontorslandskap där en av arbetarna alltid tjatade om att det inte fanns skedar i lunchrummet. Som prank avslutade medarbetaren mailen med sked,sked, sked. Efter en månad slutade tjatet om att det fattades skedar och ersattes med att Google kunde läsa dennes tankar. För att sökresultaten var relaterad med skedar. 

Ja, Google söker igenom dina mail för att ge dig bättre resultat när du söker. Känns det läskigt? Lite läskigt är det men det är som med allt på nätet, inget är direkt hemligt. Men allt är hemligt.

Fotografera, vår , blomma

Hur ska vi nu komma högt upp i någons sökresultat? 

Det viktigaste är att hitta din målgrupp och skriva direkt till den. Då använder du samma språk som dom gör och då toppar du deras resultat lättare. Bra SEO återkommer alltid till att undersöka den målgruppen som du skriver till och bra inlägg för dina läsare. Har du satt vilken målgrupp din blogg eller hemsida har? Om du har hur gjorde du och vart förvara du den? Om inte skulle du vilja att jag skrev lite om hur du kan skapa en målgrupp och använda den?

Låt mig höra vad du tycker i en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *