Bloggplanering
Bloggplanering 2.0 med en gåva
24 oktober, 2017
nytt på enklaknep
2 nya sidor på enklaknep
2 november, 2017

Det sjukaste som hänt sen jag färgade håret annorlunda!

Det sjukaste som hänt

Det började som en 30-årskris. Sugen på att göra någon förändring, det fick bli håret. Eftersom jag även är sjukt intresserad av det mänskliga beteendet gentemot det som inte är som normen. Så tänkte jag varför inte låta 30-årskrisen få utlopp och även se om jag kan samla någon data?! Men jag kommer att få vara med om något som jag faktiskt aldrig trodde skulle hända! 

Det sjukaste som hänt

Håret är rosa och lila i slingor och jag kliver på spårvagnen. Möter en liten flickas blick först lyser hon upp och sedan ser hon jätte arg ut. “Mamma du sa att man inte kunde ha sånt hår på riktigt!” Oh no busted! Mamman försöker rädda situationen och jag går vidare in i vagnen. Att folk stirra var jag beredd på men inte att främmande kvinnor skulle komma fram och ta på mitt hår. Läskigt eller hur?!

Anses det att jag blev ofredad när kvinnor kände på mitt hår?!

Det har hänt en handfull av gånger, att kvinnor har haft sina händer i mitt hår. Och när jag har titta på dom förskräckt så har de antingen inte sagt nått eller sagt nått i stil med att det var så coolt att jag skulle kolla om det var äkta. En annan gång var det om mitt hår var trasigt. Ja förklaringarna är många men är det verkligen okej att känna på någon annans hår utan att ens säga hej först?! Detta var i alla fall inte något jag hade med i beräkningen när jag startade mitt projekt.

Johanna Bergsro

Jag trodde att männen skulle vara rövhål

Här underestimerade hur mycket av rövhål de skulle vara. Jag har fått höra att jag är ung, men 12 år?! Är inte det lite att ta i?! Jag hamnade i fler situationer där det talades ner till mig än någonsin tidigare. Jag möttes av en misstro av männen, som att allt jag var satt i min hårfärg. Eftersom den var som om en enhörning hade spytt i det. Hur ska vi kunna lita på en sån? Nu förstår jag att folk som vill färga håret i kul färger avvaktar. För att många kommer att ta dig mindre seriöst och vill du jobba dig uppåt så måste du passa in i normen. Du kan välja emellan brunt-, råttfärgat-, svarthår. blont och rött är inte heller helt på “the safe side”.

Är det värt det?

OH JA! Seriöst hur glad blir man inte på morgonen när man ser en färgklick redan innan man ens har fått på sig kläderna! Jag har aldrig känt mig så här bekväm med mitt utseende någonsin. Det är för att det jag känner visar sig i håret. Jag älskar färg, form och design. Älskar att skapa. Om man bortser från den dåliga biten så är det en konversionsstartare när man nätverkar. Rådet är ju när man nätverkar så ska man ha på sig nått färgglatt så att man syns och blir ihågkommen. Det spelar ingen roll vad jag har på mig, mitt hår kommer ändå vara färgklicken.

Jag vet att vi är dömande och konstiga i detta landet att det är svårt att ta till oss det som inte anses vara normen. Men jag tror att det börjar förändras och jag tror att mycket av det ligger i att vi har webben. Att vi kan knyta an med andra som är som vi, att vi kan söka upp information utan ansträngning. Det blir viktigare för oss att visa vilka vi är i stället för att passa in. Har du en hårresande historia att berätta i en kommentar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *