fotografera
10 saker jag önskade att jag hade vetat
14 april, 2015
Dags att släppa stressen
Dags att ta tag i det, släppa på stressen
20 april, 2015

Det personliga i att fotografera

Tekniker och annat kan man lära sig men det som får dina bilder att stå ut är din personlighet. Även hur du fångar människor på bild visar din personlighet, om du kan få personen framför kameran att slappna av. För att slippa dubbelhakan på personen som du fotografera måste du få personen att känna sig bekväm med dig och med kameran.

Fotografera, vår , blomma

Ett tag var jag med i en mängd olika grupper som handlade om fotografering, men fick sluta för att många glömmer att fotografering är personligt. En konstform som utgår från erfarenheter och personligt tyckande. Det är svårt att kritisera något som är baserat på en känsla som fotografen vill ge. Det är en sak att framföra en känsla med saker och en helt annan när det kommer till människor. Om du ska fotografera ett porträtt kan du göra två saker:

 • Ställa personen framför kameran och be denna att agera
 • Eller som kommunicerar du med personen hur du vill att denna ska agera

Fotografera, vår , blomma

Även om det är någon som köper din tjänst som fotograf och vet hur de vill ha det kan de fortfarande inte se det du ser igenom kameran. Alla behöver bli guidade när de fotograferas. Finns det ett korn av sanning i det jag skriver om här, låt mig veta det igenom en underbar kommentar. Komma ihåg att du är fantastisk och ditt fotograferande kan bara utvecklas om du vill det, men det är inte nödvändigt. För i en konstform som denna är det bara du som bestämmer vad som är bra eller inte.

Fotografera, vår , blomma

10 Comments

 1. Petra skriver:

  sv ja trycker också det har haft lugg i hela mitt liv och har nu tröttnat på lugg ja håller med dig skönt det ska vara att byta frisör. tack detsamma fina du kram

 2. Boel skriver:

  Heeelt fantastiskt inlägg som vanligt! Så himla bra tips <3

  Sv: Absolut ska försöka få till det 😀
  Kram

 3. Anna/notonmusic skriver:

  det ligger väldigt mycket i det du skriver Johanna, all konst är väldigt personligt. Vi ser olika saker. Tyckte den lilla bilden med blåklinten – eller vad det kan vara för blomma var jättefin, så tunna fina linjer i blomman…roligt att kunna fånga det med kameran!

 4. Amanda♥ skriver:

  Åh, så fina bilder!

 5. jonna skriver:

  tack 🙂 det har jag haft.
  Hoppas du också har haft en bra helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *