11 augusti, 2015

Det där med hastigheten på din hemsida/blogg

Igår kväll satt jag och tänkte nu ska jag sätta mina kunskaper på prov, hur snabb kan min sida bli. Om jag gör alla det där tråkiga måstena, rensar bort error, förminskar bilderna och sånt. Alla sådana där små missar som man har gjort i koden. Sidan funkar men det tar lite längre tid att ladda sidan. Innan jag började med optimeringen laddade sidan på över 10 sekunder. Nu ser det mer ut på det här sättet:

hasitghet på hemsidan

 

Google har berättat att snabba sidor kommer högre upp i deras sökresultat. Det är inte bara välskriven text för att komma högt upp i Googles sökningar, bilder, mobilanpassning och hastighet är super viktiga saker. Det är ofta sånt vi glömmer när vi skapar en grym blogg och hemsida. Hastigheten det tar att ladda sidan. Jag är inte på långa vägar klar med att optimera min sida, men för tillfället nöjer jag mig med det resultatet jag har idag. Under en sekund fungerar för mig.  Vill du ha hjälp med din sida? Hör av dig jag hjälper dig jättegärna.

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *