Den smutsiga sidan av ett bloggevent

Nu har jag drivit genom mitt bloggevent. Det var supertrevligt att vara där och snacka med alla bloggare. Men hela denna grejen med att ha ett bloggevent var fruktansvärt. Många som hade en konversation med mig måste ha glömt bort att jag är en människa som sitter på andra sidan. Allt från orimliga krav, till att helt glömma av att jag har lagt ner många timmar på detta. 

Den smutsiga sidan av ett bloggevent

Visst är det svårt att veta hur mycket tid jag har lagt ner på detta eventet, om man själv inte har det. Maila, svara på frågor, ha möten med företag som sponsrade, möten med föreläsare. Nu kommer det vara en del pekande hit och dit. Känner du dig träffad kanske det är dags att få upp ögonen för varför skriver jag detta inlägget? För att jag vill lyfta fram att nätet, bloggevent och alla forum där vi möts är det människor med känslor. Dags att lyfta fram en obekväm del av bloggvärlden!

Vem tror du att du är?

Fick mail om kravet att betala 6 000 kr för att en person skulle komma till bloggeventet. Är bara en sån orealistisk grej som jag aldrig trodde att jag skulle möta. Notera att jag bjöd in alla att anmäla sig, det var frivilligt och jag tog inte aktivt tag och frågade. Det har varit många som har haft olika krav efter att de har anmält sig, det har varit allt från att gå upp och göra reklam för sin blogg till att inte blogga om goodiebagen. Det har varit krav och inte förfrågningar och attityden i många mail har varit under all kritik.

Vem tror du att jag är med tanke på hur du talar till mig? För det som jag tagit med mig från de här konversationerna är att jag är mindre värd än den bloggaren. Och det är den här typen av beteende som skapar en ohälsosam miljö i bloggvärlden. Och det var ett av skälen jag ville att alla bloggare skulle ha chans att komma och nätverka med andra bloggare. För det finns ingen som förstår vilket jobb och kan inspirera dig som en annan bloggare kan!

Oförskämda avhopp

Visst förstår jag att du har mycket i ditt liv, men många återbud som har tagits emot har låtit riktigt oförskämda. Grejen är igen att för att kunna vara med är man tvungen att aktivt anmäla sig själv. Där av om det dyker upp andra saker som middagar, loppisar och liknande är det vänligare att säga att man inte kan. För det budskapet du ger när du berättar om din middag är – Jag anmälde mig men nu har det kommit upp något som jag tycker är roligare och jag vill att du ska veta hur lite ditt arbete värt med detta eventet är. För det är så det låter, det är bättre att bara skriva att tyvärr kan jag inte denna gången.

Jag har alltid vetat att bloggvärlden avsaknar mycket empati. Men det här kände jag var super löjligt, det sitter en människa på andra sidan som har känslor. Jag blev ledsen och frustrerad många gånger när jag blev så illa behandlad som jag många gånger blev. Hela tanken bakom nätverket som jag har startat upp är att lyfta upp och stärka varandra, få bort mycket av de förutfattade meningarna från omvärlden med uppblåsta bloggare.  Bloggeventet handlade om att knyta viktiga kontakter bloggare emellan. För det är inte samma sak att chatta över webben som att träffas IRL.

Svartlistade bloggare

Nu vet jag varför det är en del bloggare som går på många event och varför de blir inbjudna. De har rutin, är ödmjuka och framförallt det är helt fantastiska människor. Alla bloggare som jag träffade igår värmde mitt hjärta, så mycket passion i samma rum. Det var det som det hela eventet handlade om. Nu när jag har varit på eventsidan av bloggvärlden har jag även fått höra om att det finns en svartlista. Vilket är logiskt med tanke på vilken typ av attityd jag har mötts av från en oförskämd skara. Det är en skara som smutsar ner all våran passion för bloggandet och det fantastiska sättet att nå ut på. Ju mer vi jobbar på att stärka upp varandra och bygga vårt nätverk på ödmjukhet och förståelse så tror jag att vi kan skapa en ny era av bloggare. En era där vi får mer sponsorer för att vi har förståelse för att det är en människa som sitter på andra sidan och inte någon som man kan ställa krav på . Utan istället ställa förfrågningar.

Imorgon kommer ett ljusare inlägg som beskriver själva bloggeventet och inte förarbetet som detta var mer om. Har du tankar kring detta är du välkommen att ventilera dina åsikter, men glöm inte att vara ödmjuk även om du inte delar mina åsikter.

Vill du läsa mer?!

2 nya sidor på enklaknep

2 nya sidor på enklaknep

Denna veckan har det jobbats på som bara den för att lägga till 2 nya sidor på enklaknep.se. Som du kanske kan se på...

20 Kommentarer

 1. Evanessè

  Men vad är det jag läser? Var det någon som ställde krav på att du skulle betala? Jag skäms jag bara hör det! Är det så man gör om man har ett par tusen läsare om dagen, eller vad?

  Nu blev jag också ännu mer besviken över att jag inte kunde gå, så otroligt synd och jag förstår att du lagt ner en massa tid och engagemang, det hoppas jag alla gör!

  Jag hoppas du, trots det här, skulle vilja hålla i ett event längre fram.

  Stor kram till dig!

  Svara
  • Johanna

   Nej personen ifråga hade inte vad man skulle kunna kalla en stor blogg.

   Tack för din kram och dina tankar <3

   Svara
   • Evanessè

    Och så kan hen med att bete sig så, ja vad säger man liksom!?

    Svara
    • Johanna

     Det är svårt att veta men det va den bittra sidan av att ha hand om bloggevent. Men imorgon kommer de om själva eventet och då blir de andra sidan av myntet den positiva sidan

     Svara
 2. My Carlsson

  Hej Johanna, blir så ledsen av att läsa detta. Jag är så glad & tacksam över att jag fick komma igår. Det var mitt första bloggevent & det var helt klart värt att åka 20m tur och retur 😉

  Gårdagen var över alla mina förväntningar! Jag hoppas du tar åt dig av alla fina ord istället för all negativ respons.

  Kram

  Svara
  • Johanna

   Det gör jag, tack för din kommentar. Jag kommer att lägga upp ett inlägg om själva eventet imorgon 🙂 Då är det andra bullar och mycket mer positivt.
   Kramar

   Svara
 3. clara

  hej! jag ville bara kika in och tacka, det var mitt första blogg event, du gjorde det möjligt. För mig betyder det massor att träffa folk och nätverka. Så fint ordnat. Stort tack för att jag fick komma! Kram

  Svara
 4. Sandra Petersson

  Men vad ledsen jag blir att höra att du blivit behandlad så. Jag förstår verkligen att det finns en svart lista med sådana egotrippade bloggare. Det var mitt första bloggevent och det överträffade alla mina förväntningar! Det var fantastiska människor och fantastisk mat och goodiebagen var en trevlig bonus. Så det var jättefint ordnat och jag är jättenöjd.

  Svara
 5. Maja

  Usch, vad tråkigt det var att läsa detta. ☹️ Jag tror det är som du beskriver det – att många saknar förståelse för vad förarbetet till detta event faktiskt kanske har inneburit för dig. Du och övriga arrangörer gjorde ett fantastiskt jobb och ni ska verkligen känna er nöjda över hur superbra det blev! All eloge till er ❤️

  Svara
  • Johanna

   Tack din kommentar värmer❤️

   Svara
 6. Jessica

  Usch vad tråkigt! Förstår mkt väl att det tar tid och energi:( tråkigt att jag inte kunde komma men hoppas givetvis på fler bloggevent☺️

  Svara
  • Johanna

   Vi får helt enkelt se ?

   Svara
 7. Sandra

  Tråkigt att folk är så respektlösa!
  Trillade in här efter ett inlägg jag såg på facebook.. men det är precis som du beskriver, en del bloggare har verkligen noll respekt mot andra bloggare och framförallt er som fixar alla dessa roliga event! jag hade personligen inte orkat med det jobb som ligger bakom ett event… Det är inget man slänger ihop över en helg direkt.
  Jag hoppas dock att det positiva överväger det negativa med ditt event.

  Kramar!

  Svara
  • Johanna

   Ja det har det gjort mer om det imorgon.

   Svara
 8. Mia

  Jag ramlar av stolen av sådana där fånigheter. Själv är jag skitglad att jag tog mig tid att komma trots utebliven ersättning 🙂 Bra jobbat Johanna!

  Svara
  • Johanna

   Tack Mia <3 Det var super kul att träffas igen 🙂

   Svara
 9. Therese

  Men så tråkigt att höra. Jag hade själv jättegärna velat komma och hoppas att det blir fler tillfällen längre fram (som inte krockar med allt annat i mitt liv).
  Jag bli ändå glad att höra att själva eventet var en positiv upplevelse även om det runt omkring tyngde ner.
  Du gör ett jättejobb för sammanhållningen bland göteborgsbloggarna <3

  Svara
  • Johanna

   Tack <3 Din feedback värmer 🙂

   Svara
 10. Emma - På Smällen!

  Tack för ett grymt anordnat event Johanna! Det var värt det alla gånger och jag tycker verkligen att det är synd att så många sabbade för dig. Jag hade önskat att du hade ordnat fler event eller åtminstone att du förlöste på fler event för den som jag är allra mest nyfiken på att höra mer ifrån är dig! Du inspirerar något otroligt med din blogg och jag lär mig något nytt varje gång jag träffar dig! Du är grym! Respekt! (sista ordet lät töntigt men det passar perfekt för att beskriva känslan jag känner haha!)

  Svara
  • Johanna

   Tack för din kommentar och vad kul att du gillade eventet. Dock är jag inte helt på med att fixa event själv. Men man ska aldrig säga aldrig.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0