Fikor är typ det bästa som finns med rätt person
Fikor är typ det bästa som finns med rätt person
21 mars, 2018
Vart ska man länka i instagram-profilen
Vart ska man länka i instagram-profilen? Link.tr kanske inte är det bästa alternativet!
26 mars, 2018

Därför misslyckas jag med Youtube

Därför misslyckas jag med youtube

När jag satt och surfade runt inne på Youtube tänkte jag varför inte göra några själv på ämnen som jag brinner för?! Så jag petade upp ett konto. Ställde upp min stativ och reggade kameran, startade. Det var sjukt svårt att hitta fokuspunkter, ljudet sög och jag fick en blackout när jag filmade. Visste inte vad jag skulle säga. Men så lättade det och jag började lägga upp lite filmer.

Därför misslyckas jag med youtube

Det blev en stor skillnad på filmer som jag har offentligt mot dom jag skickar till kunder. Det var inte så att jag tappade lusten men det var en så lång startkurva. Jag tänker på att skriva manus eller komma på vad det är man ska säga och sen kommer vi till att hitta fokus och liknande på kameran.

Det var många saker som fattades men en nyckel fanns det

Jag brann inte för detta alls. Även om jag älskar foto och liknande så är det inte samma sak som film. Jag kände att jag hade velat ha bättre kurser i färgsättning av filmer. Men framför allt så vet jag inte varför min kamera lägger på ett så kallar “wite noise” men om jag spelar in med samma microfon i datorn så finns det inget. Så att det är ju denna inlärningskurvan som är frustrerande. Jag tror att du kanske kan förstå känslan. Men framför allt så känner jag mig inte tillräckligt driven att verkligen fördjupa på.

Blev aldrig kontinuerlig

En av de viktigaste sakerna när man bygger en kanal oavsett om det är din blogg eller facebook så måste du vara där kontinuerligt. För att dina följare eller de som ska konsumera det du skapar ska ju kunna lita att du finns där för som så som de finns där för dig. Men om de inte kan lita på dig då kommer de heller inte följa dig. Så simpelt och svårt är det. Och jag fick aldrig fart på det.

Vad var det som brast kort och gott

Det var mycket som inte funkade men om man skulle stycka upp det:

 • Tekniken, den tekniska utrustningen var svårt att anpassa för syftet.
 • Programvaran för att producera filmerna var svår att hitta någon som jag verkligen gillade.
 • Planerade inte innehållet så väl.
 • Svårt att hitta motivationen att börja.

Varför skriver jag om mitt misslyckande, jo för det är dom som jag tycker är lättast att lära sig något från. Som du ser ovanför så staplade jag upp varför jag inte kom in. Och genom att göra det så har jag även svaret på vad jag ska göra för att lösa det om det var så att jag skulle vilja testa igen.

Misslyckanden behöver inte vara sån stor sak

Det är inte så att jag älskar att misslyckas men jag kan även se att jag behöver dom för att kunna lägga om min plan och kanske lyckas nästa gång. För om vi tittar på punkterna ovanför så kan vi se att du sitter säkert redan som jag på svaret om vad jag kan göra för att lyckas nästa gång. Det är ju inte så himla dåligt att misslyckas för nu hittade jag att sitta framför kameran är inte min grej. Men det kan bli det om jag vill lägga tid på att gå igenom alla dom punkterna och hitta lösningar på dom. Som att ta en kurs i färgläggning av film!

Tycker du misslyckanden är hemska?

2 Comments

 1. Martina skriver:

  Filma är för svårt om man inte har extremt bra utrustnig som man också kan hantera. Om man jämför Therese Lindgrens videos (som är extremt duktig) med de bästa på youtube, så suger även hennes filmning för fokuset hoppar fan fram och tillbaka. Om Sveriges största youtuber inte kan få fokus… hur ska då våra filmer bli värsta TV-kvalitén? 😀 Jag blir alltid chockad över hur jävla fula mina filmer blir, jag gick till och med över till att filma med mobil för att de inte kunde bli värre….

  MEN JAG HAR INTE GETT UPP!!! Jag kommer att testa igen, med min Nikon och eventuellt en green screen för det hade varit fint att göra en najs video. Det ska gå!

  • Johanna skriver:

   Nej jag tycker inte att du ska ge upp heller. Jag gillar dina filmer, det är grymt att du blandar alla media typerna. Om man är lite trött så kan man kolla på när du snackar om det istället. Kul att du gör så mycket olika saker 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *