Därför kan design som ser billig ut skada ditt varumärke

Solen skiner, fötterna hamrar emot marken och tempot är uppe. Är mitt uppe i min dagliga promenad när jag stannar plötsligt. Backar, jag kan väl inte ha sett det jag tror att jag såg!? Jo men dra mig baklänges, rakt över bilden på en skyllt hos ett lokalt café ser man tydligt vattenmärkningen. Det är märkning från en väldigt känd sida där man köper bilder ifrån. Hur professionellt känns det liksom?

Därför kan design som ser billig ut skada ditt varumärke

 

Det var då i den stunden som tankarna vandrade till hur dålig design kan skrämma bort kunder eller läsare. Designen skulle man kunna kunna dra parallellen som att det är din text och bilders kroppsspråk. Det är som med kroppsspråket i ett samtal förstärker eller försämrar ditt budskap på bara några få sekunder.

Den bästa designen är när det finns en tanke bakom

Hur kommer det att det ser ut som det gör? Som skylten med vattenmärkningen över hela bilden, den bilden är ju bara tagen för att det var tvunget att ha nått där. Fylla med något. Stressad och utan tanke på detaljer så valdes denna bilden som inte lyfter upp caféet utan snarare sänker trovärdigheten.

Billig design skadar ditt varumärke

Billig design handlar sällan om pengar. Utan hur mycket tid som spenderats på tanken bakom den. Fråga dig själv varför ska det vara så här?! Varför ska denna bilden finnas här? Håller du med mig om att design är viktigt? Eller lägger jag för mycket tyngd på det bara för att jag är skadad av mitt yrke? Lämna din åsikt i en kommentar. Jag skulle uppskatta att höra dina tankar på ämnet.

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

12 Kommentarer

 1. Martina

  Åhh…. 🙁 I know I know… design är viktig, men jag gillar inte att det är så. Jag tycker ju om när saker är fint gjorda med tanke, men när JAG ska göra saker fint och med tanke är det skitjobbigt. Dumma design *springer och gråter* *kastar en färgpenna i marken*

  Svara
  • Johanna

   Jag förstår att det är stressigt att göra saker fint. Funderar på om det skulle kännas bättre om du har en mall som du innan har bestämt vad du har för syfte med din design om det skulle underlätta?!

   Svara
   • Martina

    Ja det var ett bra tips, jag måste börja bygga på detta med papper och penna. Jag har lite lösryckta tankar men har inte tänkt klart.

    Svara
    • Johanna

     Vi kan boka in nått så kan vi se om vi kan få struktur på det 🙂

     Svara
 2. Tina

  Jag tycker design är viktigt, tex bra logga eller hemsida ger trovärdighet

  Svara
  • Johanna

   Ja precis 🙂

   Svara
 3. Mikaela

  Såå glad jag har en grafisk profil som hjälper mig hamna rätt när jag är på väg att göra fel ? Blir så nyfiken på vilket detta café är ?

  Svara
  • Johanna

   Ja en grafisk profil är verkligen ett super bra verktyg för att kunna hålla sig inom sina värderingar och formgivning 🙂

   Svara
 4. Emelie Babunovic

  Håller med dig fullt med att designen är viktig.
  Sjölv önskar jag mig nog en riktigt snygg mobilverion av bloggen, som rimmar mer med hur designen ser ut på dator.
  Hmm… tack för att du sått ett frö!

  Kram

  Svara
  • Johanna

   Ja de flesta kommer ju in via mobilen så det är ju som man brukar säga mobilen först och sedan kan man designa för datorn. Det är bara att utforska vad du kan göra med din design 😉

   Svara
 5. Sandra

  Haha men gud vad pinsamt! På tal om nåt annat så såg jag att Vi i villas hemsida hade en tipsartikel om att organisera smart hemma och under alla bilder står det ”källa” med en länk. Så långt allt bra men alla länkarna går till Pinterest. Det är väl ändå inte okej?

  Svara
  • Johanna

   Oh nej så kan man inte göra. Man måste hänvisa rätt om man ska använda andra bilder.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken