Kommer Vero döda Instagram
Kommer Vero döda Instagram?
19 mars, 2018
Fikor är typ det bästa som finns med rätt person
Fikor är typ det bästa som finns med rätt person
21 mars, 2018

Därför är det dags att byta från chrome!

Det kortar svaret är att Chrome suger ut allt liv från din dator. Det längre svaret kommer här nedanför. Det var några år sedan som Chrome la sig i toppen på den den mest använda webbläsaren och den hade mycket fördelar. Men med dom kom mycket tungt jobb för datorn. När jag bytte från Chrome till Firefox så ökade jag min batteritid med 30%.  Det handlar om timmar för mig. Så vad behöver du för att byta?

Därför är det dags att byta från chrome

Om du inte har loggat in och skapat dig en profil på Chrome så kommer detta inte röra dig så mycket. Men en av styrkorna var att med Chrome kunde du få samma historik, bokmärken och liknande till alla dina enheter men det kan du får det även med Firefox. Då kommer vi till den läsaren som tar minst kraft av datorn. För ibland kan det vara webbläsaren som får nätet att se långsamt ut.

Installera samma på alla dina enheter

Du hittar sidan här för att ladda ner. Det är smidigt att ha samma på allt för att om du skaffar ett konto så kommer webbläsaren att se likadan ut på varje enhet som du logga in på. Så att du har allt på sin plats helt enkelt oavsett vart du sitter.

Vad ska man ha för tillägg?!

Varje webbläsare har sina appar/tillägg/addon eller liknande. Funktioner som du lägger på helt enkelt. de här är mina 3 som jag älskar:

 • Adblock (tar bort onödig reklam så att den inte syns)
 • Stylish (ändra utseendet på andras hemsidor, som att dölja nyhetsflödet på Facebook som jag använder super mycket)
 • Dissconnect (Blockar Facebook tackers och liknande, det är den som kan behövas avaktiveras om du inte kan logga in via facebook eller nått i den stilen)

Vill du hitta fler tillägg eller kanske ändra utseendet på din webbläsare så hittar du det här.

Du kommer kunna ha dina google saker i firefox

Det kommer bara vara som vanlig att du loggar in på din gmail och liknande. Du kommer inte heller tappa bort något för att du byter webbläsare. Du kan ju fortfarande ha kvar chrome installerad om du bara vill testa på hur firefox är. Firefox är både lätt att använda och skonsam emot datorn. Har du några frågor eller liknande är det bara att höra av sig via mail eller i en kommentar. Och om du uppskattar denna typen av mail, låt mig veta det i en kommentar så kan jag skapa fler. Jag lyssnar på dina åsikter,

14 Comments

 1. Siraner skriver:

  Kör båda men jag Firefox har jag kört länge ett tag men det är som du säger. Chrome slukar batteri.

 2. Miss Jennifer skriver:

  Detta hade jag ingen aning om.. Jag använder Chrome..

  • Johanna skriver:

   Men nu vet om du tycker att batteriet på datorn bara försvinner så kan det bero på din webbläsare 🙂

 3. Tina skriver:

  Tack för bra tips, uppskattar dina tips

 4. Trail & Inspiration skriver:

  Intressant.
  Finns det några nackdelar med Firefox..? (Som du vet)

  • Johanna skriver:

   Ja det finn nackdelar mad Firefox som om du delar datorn med någon så är det jobbigt att ha sin egna profil på webbläsaren. Sen är det vissa bra appar till Chrome som inte finns till Firefox. Men Det är sånt man måste väga för att välja. Om du inte använder dig av appar till webbläsaren och liknande utan bara använder standard funktionerna så är Firefox lättare på datorn och tar inte samma kraft så sitter du på en seg dator så kan det hjälpa. Men det beror som vanligt helt på hur du använder din dator och webbläsare.

 5. Christer Holm skriver:

  Körde mycket med Firefox innan, men självklart så gick jag över till Chrome och du har rätt den suger musten av datorn. Bytte tillbaka till Firefox för en tid sen. tycker den fungera bra ..

 6. Nu är jag glad att jag inte använder Chrome 😳 har inte konto på chrome, men det finns installerat på darorn, men då slukar det alltså inte battreri? Tar nog bort det istället…
  Tack för upplysande inlägg!

  • Johanna skriver:

   Det beror helt på hur du har ställ in det, men jag vet vilken webbläsare du använder och den är inte än Chrome 😉 hint hint firefox.

 7. Annika skriver:

  Använder båda, men det här var intressant. Och väldigt bra att veta!

  • Johanna skriver:

   Kul att du gillade inlägget. Det är bra att använda fler 🙂 för alla webbläsare är bra på något förutom explorer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *