Dålig reklam på webben, google tog bort 1,7 miljarder

Det är verkligen ingen hemlighet att google gör ett hästjobb. När det kommer till att hitta det du söker. Alla vill komma högst upp och bli klickad på. Vilket leder till att självklart finns det folk som försöker fuska. En sån del där det försöks mycket är i googles annonser. De som kommer högst upp i sökningen. 

google tog bort 1,7 miljarder reklamlänkar 1

 

Det är helt galet att det var 1.7 miljarder annonser som inte var passande i en sökning. Det var allt om lån av olika slag till falska nyheter. Ja du hörde rätt, falska nyheter. 2016 var helt enkelt ett riktigt skräp-år.

Det som når dig är en liten del

Visst är det störande med spam och liknande. Men det är en helt sjuk summa 1.7 miljarder. Det är liksom 2 739 726 per dag, nästa 3 miljoner bannade om dagen. När man tänker på hur mycket skit som finns är det svårt att bli irriterad när man väl får upp skit i sin sökning. För vilket hästjobb google gör.

Skydda dig med det enda du kan

Källkritisera, källkritisera och källkritisera allt. Oavsett vart du läser eller tar del av är det viktigt att vara skeptisk emot allt. Det betyder inte att man ska vråla sig hes på de som informerar fel. Utan det enklaste är att bara släppa det och gå vidare. Om ett innehåll inte har något värde (tittare) så kommer det att dö. Så du kan enkelt död saker på webben genom att inte ta del av det.

Har du fått någon skum reklam i din sökning någon gång? eller har du varit förskonad?

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0