Är motion nyckeln till att varva ner?
22 april, 2015
Vad händer om man har en dålig dag?
24 april, 2015

Dags att låta någon hjälpa till

Ensam är inte stark, det fick jag lära mig den bittra vägen. Om vi sätter det i ett stort perspektiv, utan andra kan du inte köpa dina kläder som du har på din kropp. Du behöver andra som designar, skapar materialet, syr, expedierar dig i affären och mycket mer. Jätte många är inblandade bara för det som du har på dig idag.

låt någon hjälpa dig

Den hjälpen är lättare att ta emot, för vi har vant oss och tagit föregivet att den byteshandeln är inte riktigt någon som hjälper dig, eller hur? Du köper ju kläderna. Men du accepterar att någon hjälper dig i utbyte emot pengar som kan hjälpa personen att byta det i sin tur emot något den är behov av. Helt plötsligt blir vi alla ett helt nätverk, där vi hjälper varandra utan att tänka på det.

Men vad är det som gör det så svårt att be om hjälp? 

För mig är det rädslan av att det inte ska bli som jag hade tänkt. Om man ber en vän om stöd och den vännen inte kan kan ge det precis så som du vill ha det. Och det är här jag har upptäckt att jag har haft fel i många år. Att tro att någon ska kunna fylla det behovet som jag har och ber om hjälp för, utan att berätta tydligt vad det är jag vill ha. Dom ska ju fatta eller hur? Om jag har det jobbigt måste ju min vän fatta vad jag behöver för typ av stöd?

Ansvar

Nej, det funkar inte så. Därför har ja börjat att tänka på samma sätt som när jag ska köpa kläder, när det kommer till att be om hjälp. För att jag ska kunna köpa det där som jag vill ha, måste jag ju veta vad det är jag vill ha.

  • Vilken typ av plagg? (Klänning, byxor, tröja?)
  • Vilken färg eller färger skulle du vilja ha?
  • Vad behöver du göra för att få detta plagget? (Vad kostar den, behöver jag jobba extra? Eller finns den på ett speciellt ställe)

fika bild

Hur ser behovet ut? Vart kan du få det någonstans? Vad behöver du göra för att få det som du vill ha? Känns det som att jag sitter och skriver skit eller går det upp ett litet ljus för dig? Låt mig höra din åsikt. För att ge dig själv en paus är det viktigt att be andra om hjälp (på rätt sätt och inte förvänta sig att de ska kunna läsa dina tankar). Vi behöver varandra mer än någonsin nu, när livet är så stressigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *