Bygger du dina inlägg med mycket vikt i?

Vad är ett inlägg med mycket vikt i? Har det med hur tungt ämnet är som du skriver om eller har det mer om hur mycket förtroende du skapar hos dina läsare?

inlägg med mycket vikt i

Det finns ju känslomässigt tunga inlägg och så finns det ”matnyttiga” tunga inlägg (Inlägg som innehåller information som hjälper dig). Hur bygger du ”matnyttiga” inlägg med mycket vikt i? Hur kan man bygga upp ett tungt inlägg utan att skriva för mycket text?

Mycket text är aldrig bäst på webben

Det är verkligen super svår att skriva så att man får med så mycket som möjligt, med lite text. Vi vill ju inte trötta ut våran läsare. Jag personligen försöker alltid hålla det kort, utan att tappa hjärtat i texten. För att se om texten är för lång eller inte flyter på, finns det ett enkelt sätt att ta reda på det. Läs inlägget högt för dig själv. Det finns inget trix som är mer kraftfullt än att faktiskt läsa ditt inlägg tillbaka till dig själv.

Inlägg med mycket vikt i

Tunga inlägg behöver inte betyda att de ska vara tunga att läsa. Utan bara innehålla information som är av värde för dina läsare. Ju mer värde inlägget har för dina läsare ju mer vikt har ditt inlägg. Det handlar helt enkelt vad ditt inlägg bidrar till webben och mycket lite om vad du faktiskt skriver om.

Checklista

Checklista för ditt innehåll

Det finns några saker som du kan göra för att vara säker på att ditt inlägg är lite extra innan du trycker på publiceringsknappen.

 • Innan du börjar skriva bestäm ett (några) nyckelord om beskriver ditt inlägg.
  Det hjälper dig att få fram det du vill skriva om.
 • Dela upp dina inlägg, stycka av och skapa lite luft i texten.
  Låt inte dina texter bli ett textblock som känns med som en vägg. Det skapar trötta läsare innan de kommit igenom.
 • Skapa underrubriker för att dra in läsaren igen i din text.
  Om du listar viktiga punkter som du vill ta upp i ditt inlägg innan du börjar, har du dina underrubriker nästan helt gratis. Du kommer också snabbare till saken.
 • Läs din text högt.
  Med hjälp av att läsa högt kan du höra och hur din text låter för dina läsare. Håller texten den tonen som du vill? 

Hur viktigt är det för dig att ge dina läsare inlägg med mycket vikt i? Vågar du testa checklistan och se om det kan göra din blogg ännu vassare?!

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Pernilla

  Vilka super bra tips på denna sida, måste fortsätta läsa mer 🙂
  Ha en fin vecka!

  Svara
  • Johanna

   Vad kul 🙂 Tack för din kommentar!

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Bygger du dina inlägg med mycket vikt i?
 • Mycket text är aldrig bäst på webben
 • Inlägg med mycket vikt i
 • Checklista för ditt innehåll
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör