Bygg på ditt värde som bloggare

Det här bara ett hur du kan se på ditt värde som bloggare. För i grund och botten så måste vi se vårt eget värde för att kunna sälja våra inlägg till våra läsare och eventuellt företag som ska satsa på oss och våra bloggar. Ingen tror på någon som inte tror på sig själv. Jag tror att du är som mig och bloggar från hjärtat, öppnar upp dig och vill visa världen vem du är och dina erfarenheter. Men hur värdesätter man något som är så personlig? 

[edsanimate_start entry_animation_type= ”zoomIn” entry_delay= ”0” entry_duration= ”3” entry_timing= ”linear” exit_animation_type= ”” exit_delay= ”” exit_duration= ”” exit_timing= ”” animation_repeat= ”1” keep= ”yes” animate_on= ”load” scroll_offset= ”” custom_css_class= ””]Bygg på ditt värde som bloggare[edsanimate_end]

Det är så himla svårt att bygga upp sig själv med omvärldens kritiska öga. För det är verkligen att blotta sig och många skyddar sig själva med att bygga upp en fasad på bloggen. Så att ingen känner dom för den dom verkligen är. Men så finns det du och jag som jobbar helt blottade på gott och ont. Det gör hela processen att värdera sig själv och sitt kunnande så mycket svårare. Men jag tänkte att vi kunde kolla på hur jag gjorde och se om det kanske passar för dig med.

Tekniska värdet och organiska värdet

Jag börjar med att dela upp dom två. Det tekniska värdet är ofta det som jag ser företag och bloggare säljer på. Statistik. Men sen finns det ju andra tekniska värden som optimerade bilder, mobilanpassning, sökfunktioner och SEO. Å andra sidan så är det organiska värdet som driver in dina läsare, de som gillar det du gör. Så därför har jag delat upp de två för att det känns så dumt att bara ha ett värde på bloggen.

Värde som bloggare beräknat i vad du får ut av det

När du bloggar är det lätta att förminska sig själv. Speciellt när det kommer till din statistik, om jag fick pengar för varje gång jag har hört någon säga att jag driver en liten blogg hade jag varit rik. Nej skämt och sido vår personliga blogg är stor för oss. Din blogg är stor på att göra skillnad, om det kanske bara är för en stund hos dina läsare så lovar jag dig om dina läsare (till och med din läsare) kommer tillbaka så ger du något. Du gör skillnad i någons liv. Dina ord påverkar någon just nu! En bloggare som får mig att vilja börja spring trotts att jag vet att jag inte kan, så rycker hon i dom trådarna! Menmia, hennes blogg ger mig alltid ett leende på läpparna och eftertänksamhet.

Dags att räkna hur många poäng

Har du en blogg där du är dig själv? Då har du redan vunnit och du har tagit hem potten på poängen. För att blogga handlar inte om att vara det du tror att alla andra vill se ut av dig. Utan att göra din grej. Kryptiskt eller hur?! Det jag vill säga att du är grym som du är! Och det organiska värdet är det som gör din blogg till din blogg!

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Blogg-AW: blogghälsan ⋆ Thaimorsan - […] fredag hade Johanna och jag en blogg-aw för första gången. Vi har gjort en plan för vårt workshop och…

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0