bloggevent
På söndag blir det bloggevent, nervöst
25 oktober, 2016
Den smutsiga sidan av ett bloggevent
Den smutsiga sidan av ett bloggevent
31 oktober, 2016

Bloggvett och etikett när det kommer till bloggevent

Bloggvett och etikett bloggevent

Det blir allt fler bloggevent runt om i Sverige och vad är det som gäller. Helt enkelt bloggvett och etikett. Jag personligen har deltagit i några bloggevent, där av är jag inte riktig bloggevents “haj”. Men några av dom sakerna som jag har lärt mig vill jag ändå lyfta upp, speciellt de outalade sakerna. Edit: Detta inlägget är baserat på den typen av bloggevent som jag har gått på, det finns andra typer. Det här inlägget är baserat på min erfarenhet av bloggevent. Har du inte varit med om det så har du inte det, men det har jag.  

Bloggvett och etikett bloggevent

En sak som jag inte visste innan jag gick på mitt första bloggevent är att allt är inte sponsrat. Du kommer att behöva betala en slant, ibland en rejäl slant för att vara med. Ett bloggevent är inte gratis alls, det kostar både tid och pengar.

Bloggvett som du måste ha

Själva syftet med ett bloggevent ska inte vara att få “gratissaker”, utan att umgås med andra bloggare. Få ventilera med andra som har samma intresse som du har, att blogga. Sprida sina tankar och kunskapa på webben. Men för att delta är det oftast så att du måste tävla om din plats i hur många läsare du har. Därför startade jag en bloggrupp på Facebook för att ta bort kravet om statistik för att kunna umgås med andra bloggare och delta i olika event. Just nu håller jag på att jobba på att driva genom ett bloggevent där alla är bloggare är välkomna och alla kommer att få uppdraget goodiebag. Eventet kommer helt enkelt äga rum på söndag.

Vad innebär goodibag egentligen

När du “får” saker på ett event förväntas du blogga om det, oavsett om du “vinner” det i en tävling eller det ligger i en goodiebag. Det som många inte tänker kring goodiebags är att de är egentligen ett eller flera sponsrade inlägg i en påse. Det är ett muntligt avtal som inte alltid framkommer som glasklart vid varje bloggevent, att du ska skriva om och fotografera det du får. Det är helt enkelt som vilket sponsrat inlägg som helst. Bara att du har sluppit att upprätta en kontakt med företaget som vill ha sin produkt länkad.

Goodiebag ska behandlas som sponsrade inlägg, du får produkter i utbyte med en plats på din blogg.

Även om du oftast får betala för din plats och att goodiebagen är knutet till att du ska blogga om sakerna som ligger i den. Är det super kul att gå på många av de bloggeventen som finns runt om i Sverige. Har du en blogg och vill nätverka mer och få reda på när bloggevent kommer äga rum?! Gå med i Facebook-gruppen Bloggare runt om Göteborg.

Edit igen, detta inlägget är helt och hållet baserat på den erfarenheten som jag har fått av de bloggevent som jag har gått på. Det vill säga om du har gått på andra event än mig kan du ha egna erfarenheter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *