Bloggnamn, hur du skapar ett riktigt bra2 min läsning

Det där med att skapa ett bloggnamn som ska passa en lägre tid är inte helt lätt. Du vill ju inte tröttna på det och så ska det ju skvallra lite om vad din sida handlar om. Hur väljer man ett riktigt bra bloggnamn till din blogg.

Är du nöjd med ditt bloggnamn-

Namnet som du väljer kommer vara din adress, din “ryggrad” i bloggen. Namnet ska sammanknyta det du skriver om och spegla din bloggs identitet.

Börja från ett annat håll

För att skapa ett bra bloggnamn börjar man aldrig med namnet. Utan tittar på vad ska man skriva om.
“Jag ska typ skriva om mig själv och mitt liv.”  Är inte en början för att skapa ett namn. Vilka delar av ditt liv ska du skriva om?
Vad ska du skriva om? Skriv ner detaljer om vad det är du ska skriva om. Titta på ord som relaterar till vad du har bestämt dig för vad din blogg ska handla om. Använd dig av synonymordboken på nätet för att hitta bra alternativ till dina ord. 

Ta den lätta vägen ut

Om du ska blogga om ditt liv, kan du alltid ta den lätta vägen och använda ditt namn på bloggen. Det finns inget som säger att du inte kan använda ditt egna namn som bloggadress och namn.

Checklista

Om du inte riktigt är nöjd med det bloggnamnet du har idag, ta dig en titt på checklistan och se vad namnet inte uppfyller sin potential någonstans.

 • Kort namn
 • Lätt att komma ihåg
 • Lätt att stava
 • Passar in på det jag skriver om
 • Passar in i den nischen jag skriver i
 • Innehåller inte å,ä,ö (Visst funkar det att ha å,ä,ö i den nya standarden på nätet, men många använder det inte, så lika bra att hoppa över det)

Lägg ner lite extra tid på att hitta ett bra namn när du startar din blogg, för att det är jobbigt att byta och du tappar följare om du byter namn lite då och då. Har du lagt tid på att hitta ett passande namn till din briljanta blogg?

4 thoughts on “Bloggnamn, hur du skapar ett riktigt bra2 min läsning

 1. Jag ska skapa en blogg. Men vet inte vad den ska heta. Ska skriva om mitt liv och min vardag. Har några idéer. vendelasblogg, vendelaslife(eller vendelasliv) eller typ lavendelasblogg. Vad tycker du?

 2. Hej !
  Jag vill skapa en blogg , men vet inte vad den ska heta.
  Är återförsäljare av smycken .. Har tänkt att jag till att börja med lägger ut vad för smycken de finns att köpa. Smyckena är i Sterling Silver 925 om de kan vara till någon hjälp 🙂 Har du något förslag på bloggnamn?

  1. Det är så svårt, vad är det som gör dig unik? Smycken och silver även sterling silver är inte riktigt tillräckligt att gå på för att skapa ett namn. Vad är dina motiv och så vidare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *