Bloggnamn, hur du skapar ett riktigt bra

Det där med att skapa ett bloggnamn som ska passa en lägre tid är inte helt lätt. Du vill ju inte tröttna på det och så ska det ju skvallra lite om vad din sida handlar om. Hur väljer man ett riktigt bra bloggnamn till din blogg.

Är du nöjd med ditt bloggnamn-

Namnet som du väljer kommer vara din adress, din ”ryggrad” i bloggen. Namnet ska sammanknyta det du skriver om och spegla din bloggs identitet.

Börja från ett annat håll

För att skapa ett bra bloggnamn börjar man aldrig med namnet. Utan tittar på vad ska man skriva om.
”Jag ska typ skriva om mig själv och mitt liv.”  Är inte en början för att skapa ett namn. Vilka delar av ditt liv ska du skriva om?
Vad ska du skriva om? Skriv ner detaljer om vad det är du ska skriva om. Titta på ord som relaterar till vad du har bestämt dig för vad din blogg ska handla om. Använd dig av synonymordboken på nätet för att hitta bra alternativ till dina ord. 

Ta den lätta vägen ut

Om du ska blogga om ditt liv, kan du alltid ta den lätta vägen och använda ditt namn på bloggen. Det finns inget som säger att du inte kan använda ditt egna namn som bloggadress och namn.

Checklista

Om du inte riktigt är nöjd med det bloggnamnet du har idag, ta dig en titt på checklistan och se vad namnet inte uppfyller sin potential någonstans.

 • Kort namn
 • Lätt att komma ihåg
 • Lätt att stava
 • Passar in på det jag skriver om
 • Passar in i den nischen jag skriver i
 • Innehåller inte å,ä,ö (Visst funkar det att ha å,ä,ö i den nya standarden på nätet, men många använder det inte, så lika bra att hoppa över det)

Lägg ner lite extra tid på att hitta ett bra namn när du startar din blogg, för att det är jobbigt att byta och du tappar följare om du byter namn lite då och då. Har du lagt tid på att hitta ett passande namn till din briljanta blogg?

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

6 Kommentarer

 1. Vendela

  Jag ska skapa en blogg. Men vet inte vad den ska heta. Ska skriva om mitt liv och min vardag. Har några idéer. vendelasblogg, vendelaslife(eller vendelasliv) eller typ lavendelasblogg. Vad tycker du?

  Svara
  • Johanna

   Vilken del av ditt liv kommer din blogg att handla om mest? Annars gillar jag vendelaslife.

   Svara
 2. Monica

  Hej !
  Jag vill skapa en blogg , men vet inte vad den ska heta.
  Är återförsäljare av smycken .. Har tänkt att jag till att börja med lägger ut vad för smycken de finns att köpa. Smyckena är i Sterling Silver 925 om de kan vara till någon hjälp 🙂 Har du något förslag på bloggnamn?

  Svara
  • Johanna

   Det är så svårt, vad är det som gör dig unik? Smycken och silver även sterling silver är inte riktigt tillräckligt att gå på för att skapa ett namn. Vad är dina motiv och så vidare?

   Svara
 3. Lovisa Hellström

  Hej! Jag skriver om min livsstil och har för tillfället bara tagit mitt eget namn för att inte bilda mig till något jag kanske växer ifrån.Problemet är ju bara att jag inte kan ha ett samlingsnamn på alla mina sociala kanaler (youtube, instagram, bloggen, snap och twitter, då jag måste lägga till ett s och lite så ibland för att de är taget. Och så har jag ju ett ö i mitt efternamn så de bir fult. Jag vill gärna komma på något smart namn som Hannalicious, hennes är så grymt bra och kreativt. Så jag vill gärna ha ett kort namn utan åäö och jag vill gärna att mitt namn ska finnas med. Har du något kreativt namnförslag?

  Svara
  • Johanna

   Hej, kul att du lämnade en kommentera. Ja det där med namn kan vara super svårt. Jag förstår dig att du vill ha ett fyndigt och kreativt namn. För att hitta det så krävs det en del jobba, tyvärr är det inte så att jag sitter på en bunt utan jag arbetar utifrån en metod som jag utvecklat. Så på rak arm har jag inte namnförslag tyvärr.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Bloggnamn, hur du skapar ett riktigt bra
 • Börja från ett annat håll
 • Ta den lätta vägen ut
 • Checklista
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör