Blogging Café, Smala ihop din identitet

Visst är det viktigt att ens identitet frodas på nätet lika mycket som i verkligheten? Vi lever ju inte bara våra fysiska liv lägre, vi har ju också ett liv på nätet. Det är två delar av vårt liv som måste samspela för att man ska må bra och nå en framgång i båda delarna. Är det inte dags att samla din identitet så att du inte känner att dina läsare inte känner dig och att du ger ett starkare intryck?

 

Hur du samlar ihop din identitet blogg

Det är inte helt lätt att hålla ihop sin identitet speciellt på nätet. En lite groda som publiceras eller inkonsekventa bilder, inlägg och mycket mer kan riva ner något som du jobbat hårt för att bygga upp. Identiteten också i många sammanhang kallas varumärke, helt enkelt det som du utstrålar. Hur andra ser på det du skapar och den du är. Det fina i det hela att du och jag kan påverka vad andra tycker om oss!

Vart börjar och slutar din identitet?

Det finns inget slut och ingen början. Allt du gör kommer att påverka hur andra ser på dig och ditt arbete du gör på din blogg, sociala nätverk och mycket mer. Därför är det viktigt att inte hitta på något som inte finns där. För stressen är oumbärlig att bära. Du är fantastisk som du är, det hela handlar om att förpacka det till något snyggt och inte låta din identitet vara spretig. Att din blogg kan kännas tråkig och lite färglös handlar oftast inte om att du är tråkig som person eller har ett tråkigt liv. Det har mer med att:

 • Hitta vad brinner du för!
 • Vad vill du dela med dig av?
 • Hur vill du att dina besökare ska känna när de är inne på din blogg eller hemsida?

Dags att samla ihop alla lösa trådar

Jag har ett konto på många sociala medier, många av dom är jag inte ens aktiv på. Som twitter, stumbleupon, ello och många fler. Dags att bestämma, vilka konton vill du använda och vilka ska du stänga ner. Det ger ju inte så samlad identitet om du har mängder av ouppdaterade sidor runt omkring dig. Det är super svårt att komma ihåg alla konton, men vi får göra så gott vi kan.

Hur du samlar ihop din identitet

Vad vill vi ge?

Nu kommer vi till det som kan kännas obekvämt och flummigt, vad vill vi ge?! Det handlar om känslor som så mycket annat i våran samvaro. Vilken känsla vill vi att de som interagerar med oss ska få av det vi skriver om, våra bilder och hela våran identitet på nätet och i verkligheten? Vill du att personen ska känna sig?

 • Påhoppad
 • Arg
 • Ledsen
 • Hjälplös
 • Glad
 • Fnissande
 • Inspirerad
 • Trygg
 • Motiverad
 • Som att du bryr dig om personen

Vad skulle du kunna skriva om för att en person skulle känna sig att vara motiverad att gå ut och promenera? Hur skulle du kunna skriva för att göra en person arg? Om du fick välja 3 ord för att beskriva vilka känslor du vill sprida med din blogg vilka skulle det vara?

Kärnvärden

Sneaky, sneaky, för att när du har satt de där tre orden har du något som kallas kärnvärde. Grunden till din samlade identitet, en mall för det du vill att ditt varumärke andas. Hur andra upplever dig som person. Det är verkligen en otrolig hjälp när du väl har funderat och skrivit upp, vilka känslor som du vill sprida på nätet.

Mina kärnvärden:

 • Inspirerande (Jag vill att alla ska vilja utvecklas och uppnå framgången som de vill ha)
 • Ärlig/koncis (Det är viktigt för mig att hålla en rak och ärlig kontakt med dig)
 • Pålitlig (Jag skriver inte om saker jag själv inte har testat, om jag säger att jag ska göra nått då gör jag det)

Vad tycker du? Kan du känna igen mina kärnvärden i min blogg eller har jag helt misslyckats? Dina tankar är alltid välkomna, du hjälper ju mig att bli bättre på det jag gör!

Uppdatera

Nu när vi har satt känslorna, om vad du vill sprida brukar man behöva uppdatera. Lägga in nya bilder på profilerna, nya beskrivningar och mycket mer. Det är ganska slitsamt, Men så himla värt när du sedan bläddrar igenom dina profiler och på allt kommer ihop till ett enda fyrtorn som sprider sitt ljus på nätet och leder alla vilsna internetanvändare till din blogg.

Kommer du att orka skapa ditt fyrtorn? Eller vågar du inte satsa på din blogg? Berätta om dina tankar om mina kärnvärden stämde eller hur du ser på att samla ihop din identitet!

Vill du läsa mer?!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0