Anonym på nätet
Litar du på en som är anonym sida/blogg på nätet?
29 februari, 2016
Varför underskattas bloggare
Varför underskattas bloggares arbetet?
7 mars, 2016

Blogging Café, Lätta att glömma att validera sidan

validiera din sida

Har du koll på om din sida är validerad efter nätets standarder? Va finns det en standard som man också borde ha koll på?! Det är verkligen lätt att tänka att nu när det ser snyggt ut på bloggen är det klart. Men tyvärr är det inte så lätt. Är din sida validerad?

validiera din sida

Men vänta lite vad ger en validerad sida? Om sidan funkar så varför ska jag lägga tiden på att fixa eventuella errors? Google är svaret på det, webbens gud och som bestämmer vilka krav som din sida ska uppfylla för att komma högt upp i deras sökningar.

Hur validerar jag min sida?

Det tar inte mycket av din tid, gå in på wc3 hemsida skriv in din adress och de gör jobbet åt dig. För att göra det lättare är länken här till deras validator. Med detta verktyg kan du titta bakom vilken sida som du vill och se om den är anpassad efter webbens standarder.

alidera

Vad gör vi åt errors

Har du fått en eller flera errors?! Om inte grattis din sida är ren och fin. Men om du har en eller fler error/varningar så är det dags att se vart de kommer ifrån. Första gången jag gjorde en design åt enklaknep och validerade den, oj va många det var. 367 för att vara mer exakt. Nu validerar jag sidan lite då och då, för att när du driver din sida med WordPress kan en uppdatering skapa en och annan error. Om du har WordPress kan ett error uppstå i olika delar av din sida, som i:

 • Plugin
 • Temat
 • Själva WordPress installationen

Plugin är oftast extra luriga för att vi gör dom oftast inte själva ch att sitta och rätta någon annans kod är något som du bara inte vill lägga din tid på. Så här gäller det att väga, tycker jag att den här funktionen som pluginet ger är viktigt eller inte?!

validera din sida pin

Temat som du använder dig av som ger error, vill du ha temat är det alltid värt att fixa dina errors och inte bara låta de vara där. Problemet med errors är att det finns så många olika att Google är din bästa vän för att rätta till dom. Googla alla dina errors och se om du kan lista ut hur du kan lösa dom.

Men ett error som jag stött på som kan vara nog så jobbigt är ett som WordPress senaste uppdatering gav mig. Att bilderna får en extra tagg på varje bild, en så kallad rel tagg. Dessa är ingen fara om du har, det är bara validatorn som gnäller för att html5 är mycket hårade med rel taggar än vad det var i exempelvis html4. För att ta bort dom måste du göra det manuellt i varje inlägg. Vilket är surt och tråkigt, men vill fixa det är det de enklaste sättet.

Hur tråkigt det än är, validering är viktigt

För att du ska ha bättre chans att bli hittad av de som letar på Google efter just dig och din fantastiska sida! Har du fastnat i din validering eller vill snacka mer om hur du kan optimera din blogg. Skicka iväg ett mail till mig, kontakt@enklaknep.se

Hur såg din validering ut? Finns det fler saker som kan vara lätta att glömma när det kommer till sin sida på webben? Lämna dina tankar i en kommentar!

2 Comments

 1. Kristina skriver:

  Ha, ha! 3 errors och 25 warnings, och jag fattar nada! 🙂 Alltid något nytt att lära sig.

  • Johanna skriver:

   23 av dina varningar beror på att alla dina inläggs titel är i h1, du borde ha dom i h2.
   1 error är bloggprotalen knappen i din fot, den vill att du ska lägga till en ( alt=”bloggportalen” ) i koden. Det är inga jätte stora fel och enkla att åtgärda. Behöver du mer hjälp hör av dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *