Blogging Café, hur research förändrar ditt innehåll

Känner du ibland att bloggarnas fokus kan vara lite enformigt? Många gånger känner jag att bloggen bara låter bloggaren som person stå i fokus och åsikter, men djupare än så går det inte. Vilket är synd för att med lite research på olika ämnen som är relaterade till berättelsen som du berättar kan ge en helt nytt utseende på ditt innehåll. 

Hur research förändrar ditt innehåll

Nödvändigtvis behöver det inte vara länkar till vetenskapliga artiklar.

Ger dig ett djupare perspektiv

Åsikts inlägg är verkligen ett perfekt tillfälle att uppgradera sitt innehåll. Det är är ett ypperligt tillfälle att se hur research förändrar ditt innehåll. För det är inte allt för sällan vi ser/läser/ tar in en sak och sedan baserar vi ett inlägg på just den saken.

Research förändrar ditt innehåll vid bloggtorka

Research behöver ju inte betyda att vi samlar information om ett bara ett litet ämne. Som nu när jag skulle starta Blogging Café tittade jag på om det gjorts innan. Hur andra gjorde när det kommer till bloggserier och mycket mer. Med hjälp av research förändrades och formades denna idé. Det är ett fantastiskt verktyg som du kan ta till om du har blogg torka, sök dig till saker som du är intresserad av. Det behöver inte vara vetenskapligt, det kan handla om vad som helst.

Hur research förändrar ditt innehåll

Det handlar om att öppna sig

Det ska inte alls vara som när du skrev en uppsats i skolan. Hårt och strikt, källhänvisning i texten som ett måste, utan mer som ett verktyg att skapa bättre och mer relevanta inlägg till dina läsare. Research förändrar ditt innehåll alltid till det bättre eftersom du har tillbringat mer tid på att utforma det. Det ger dig även möjlighet att undvika att ditt inlägg blir en ”brainfart”.

Inte bara att du undviker att göra lite sämre innehåll genom research du låter mer trovärdig när du har något att backa upp det med. Har du gjort research till något av dina inlägg? Vad är dina tankar kring att göra research till bloggen, berätta i en kommentar.

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

6 Kommentarer

 1. Johanna altun

  Jag håller på och skriver på ett inlägg som jag skulle behöva söka lite fakta för. Tyvärr finner jag det super svårt då det inte finns så mycket om det på svenska eller engelska. Måste hitta andra vägar för att hitta informationen. Tror möjligen att min svärfar kan vara till hjälp om jag har tur.

  Svara
  • Johanna

   Vad spännande men research är ju inte bara att kolla på nätet. Kul att din svärfar kan hjälpa dig. Tack för dina tankar!

   Svara
 2. Albin

  Kanonbra skrivet Johanna! Kan hålla med dig, det kan lätt bli att informationen kretsar kring en själv, och det är ju lite tråkigt om syftet är att informera läsaren. Skriver jag något faktabaserat inlägg så har jag alltid gjort någon form av research, sen blandar ihop det med mina egna erfarenheter och insikter. 🙂 Diggar din blogg, mycket intressant!

  Svara
  • Johanna

   Tack så jätte mycket, det värmer. Och tack för dina tankar

   Svara
 3. Sanna

  Bra inlägg! Håller verkligen med 🙂 Det är bra sätt att komma ifrån bloggtorkan 🙂

  Svara
  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *