Blogging Café, hur research förändrar ditt innehåll

Känner du ibland att bloggarnas fokus kan vara lite enformigt? Många gånger känner jag att bloggen bara låter bloggaren som person stå i fokus och åsikter, men djupare än så går det inte. Vilket är synd för att med lite research på olika ämnen som är relaterade till berättelsen som du berättar kan ge en helt nytt utseende på ditt innehåll. 

Hur research förändrar ditt innehåll

Nödvändigtvis behöver det inte vara länkar till vetenskapliga artiklar.

Ger dig ett djupare perspektiv

Åsikts inlägg är verkligen ett perfekt tillfälle att uppgradera sitt innehåll. Det är är ett ypperligt tillfälle att se hur research förändrar ditt innehåll. För det är inte allt för sällan vi ser/läser/ tar in en sak och sedan baserar vi ett inlägg på just den saken.

Research förändrar ditt innehåll vid bloggtorka

Research behöver ju inte betyda att vi samlar information om ett bara ett litet ämne. Som nu när jag skulle starta Blogging Café tittade jag på om det gjorts innan. Hur andra gjorde när det kommer till bloggserier och mycket mer. Med hjälp av research förändrades och formades denna idé. Det är ett fantastiskt verktyg som du kan ta till om du har blogg torka, sök dig till saker som du är intresserad av. Det behöver inte vara vetenskapligt, det kan handla om vad som helst.

Hur research förändrar ditt innehåll

Det handlar om att öppna sig

Det ska inte alls vara som när du skrev en uppsats i skolan. Hårt och strikt, källhänvisning i texten som ett måste, utan mer som ett verktyg att skapa bättre och mer relevanta inlägg till dina läsare. Research förändrar ditt innehåll alltid till det bättre eftersom du har tillbringat mer tid på att utforma det. Det ger dig även möjlighet att undvika att ditt inlägg blir en ”brainfart”.

Inte bara att du undviker att göra lite sämre innehåll genom research du låter mer trovärdig när du har något att backa upp det med. Har du gjort research till något av dina inlägg? Vad är dina tankar kring att göra research till bloggen, berätta i en kommentar.

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

6 Kommentarer

 1. Johanna altun

  Jag håller på och skriver på ett inlägg som jag skulle behöva söka lite fakta för. Tyvärr finner jag det super svårt då det inte finns så mycket om det på svenska eller engelska. Måste hitta andra vägar för att hitta informationen. Tror möjligen att min svärfar kan vara till hjälp om jag har tur.

  Svara
  • Johanna

   Vad spännande men research är ju inte bara att kolla på nätet. Kul att din svärfar kan hjälpa dig. Tack för dina tankar!

   Svara
 2. Albin

  Kanonbra skrivet Johanna! Kan hålla med dig, det kan lätt bli att informationen kretsar kring en själv, och det är ju lite tråkigt om syftet är att informera läsaren. Skriver jag något faktabaserat inlägg så har jag alltid gjort någon form av research, sen blandar ihop det med mina egna erfarenheter och insikter. 🙂 Diggar din blogg, mycket intressant!

  Svara
  • Johanna

   Tack så jätte mycket, det värmer. Och tack för dina tankar

   Svara
 3. Sanna

  Bra inlägg! Håller verkligen med 🙂 Det är bra sätt att komma ifrån bloggtorkan 🙂

  Svara
  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0