Blogging Café, hur du slutar slösar din tid

Det har väl hänt dig med? Att gå in på Facebook och nästa gång du tittar på klockan har det gått 40 minuter fast det känns som att du bara varit där 5 minuter. Tänkte att första inlägget i Blogging Café skulle ta upp hur vi kan sluta slösa tid. Som bloggare behöver vi vara på fler sociala medier än våra bloggar. Det räcker inte lägre med att vi ”bara” har en blogg. Men hur ska vi kunna sluta slösa tid?

Blogging cafe Hur du slutar slösar din tid

I första inlägget i bloggserien Blogging café tänkte jag att vi kunde titta lite mer på hur vi kan använda olika appar och sidor till våran fördel för att skapa närvaro, utan att det kostar oss en massa tid. Men innan vi går på hur vi med hjälp av appar och sidor kan få tillbaka kontrollen över vart tiden tar vägen, får vi inte glömma att timern är din vän. Så länge du har ett mål och sätter en timer har du full kontroll på din tid. Om du vill läsa mer om att skapa mer tid till annat hittar du inlägget här.

Vad är närvaro?

Det är lite klurigt det där för vad räknas som närvaro på nätet. Vad kräver våra läsare av oss och vad tror vi att vi har för krav på oss? Oftast är det en parallell emellan närvaro på nätet och ofta uppdaterande. Men som jag ser det skulle jag vilja byta ut ordet ofta till frekvent, att du håller samma takt i dina uppdateringar. En gång per dag, två gånger eller fler.

Du sätter ribban

Allt börjar alltid med en plan, utan en kommer du att hamna i en tids slösande fälla. För att inte slösa din tid gäller det att hålla ett jämt flöde på dina uppdateringar. Dina läsare kommer inte förvänta sig 20 uppdateringar per dag om du inte börjar med det, de kommer att se dig som närvarande bara du håller samma flöde av uppdateringar.

Blogging cafe Hur du slutar slösar din tid-1

Verktyg till sociala medier

Det finns mängder av verktyg. Eftersom min fokus ligger på Facebook och Instagram tänkte jag att tipsa om saker som jag använder. Saker du kan spara tid på:

 • Dela dina inlägg automatiskt
 • Schemalägga uppdateringar

Har du som jag en egen installation av WordPress finns det mängder av plugin som du kan använda dig av. Jag använder mig av jetpack för att bland annat dela mina inlägg. Annars kan du använda dig av IFTTT en sida som du kan göra dina egna sociala recept, som att dela dina blogg inlägg automatiskt när du har publicerat dom. Om du vill att jag ska gå in närmre på hur du ska göra, lämna en kommentar så gör jag ett inlägg om bara den sidan.

Vi vill ju också kunna skapa innehålla som vi kan publicera efterhand på andra sociala medier.  #TBT  (ThrowBack Thursday)kan du ju alltid schemalägga.

Sen kommer vi till en app på nätet som heter Buffer, fantastisk sida/app. Du kan schemalägga upp till 10 sociala uppdateringar på mängder av olika konton helt gratis. Det finns en betalversion som låter dig schemalägga fler inlägg, om du känner att 10 är för få. Vill du börja schemalägga med buffer finns länken här. 

Blogging Café

Det kommer att vara ett återkommande tema att släppa innehåll i denna serien samma dag i veckan. Känner du att du har någon idé eller vill vara ved aktivt i bloggserien Blogging Café hör av dig på min mail, kontakt@enklaknep.se .

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

4 Kommentarer

  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara
  • Johanna

   Tack de värmer ❤

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *