tillägg till din Chrome
Har du appar / tillägg till din Chrome?
20 juli, 2016
Organisera dina tankar, få saker gjorda
Organisera dina tankar och få saker gjorda
31 juli, 2016

Bloggfällan, hatet som blossar upp

hatet som blossar up, bloggfällan

Har du fått en elak kommentar? Det där hatet som blossar upp hos andra människor som inte känner dig och tar sig rätten att ösa ur sig all sin skit på dig. En bloggfälla som många ut av oss går in i lite då och då. Skälet till att jag säger bloggfälla är för att vi har alla möjligheter att påverkar de som kommer in på våra bloggar. I våra bloggar sitter vi med läsarens känslor våra händer och vi kan påverka det som de känner när de tar del av vårt innehåll. 

hatet som blossar up, bloggfällan

 

Det finns många minor som du kan gå på, den vanligaste är att skriva i stundens hetta när dina egna känslor svämmar över och du måste få uttrycka dig. Det som är viktigt att komma ihåg i stundens hetta är att vi själva är inte rationella eller för den delen inte rättvisa. Vi låst vårt fokus på en sak och det är det, inget mer eller mindre. En annan vanlig bloggfälla är att provocera sina läsare, fördumma att de har åsikter och trycka ner dom.

Vanliga fenomenet att trycka ner sina läsare

Jag tror inte att dessas bloggare/åsiktsmaskiner har en aning om hur de får sina läsare att känna sig. Det var ett tag sedan nu jag läste ett inlägg om att röka under graviditeten. Ur min synvinkel handlade artikeln om hur bra mamma denna personen var trotts sitt rökande och att hon var tvungen att röka på grund av sin ångest och adhd. En snabb sammanfattning problemet med denna typen av innehåll är oftast att personen tar sig friheten och trycka ner alla andras åsikter, ger sig själv en klapp på axeln för att göra något idiotiskt med förklaringen det är så synd om mig.

Bloggfällan är att peka finger och tala om för läsaren hur mycket bättre bloggaren är. Gärna genom att ta upp något som rör många, som att utsätta sitt barn för något farligt. Jag har förståelse att detta inlägget fanns för att provocera till läsning och få många besökare, men var det värt det i slutändan genom allt det hatet som blossade upp?

 

Det du sänder ut kommer tillbaka

Det är väldigt lätt att hamna i bloggfällan att bara trycka på publicera utan att tänka på hur vi påverkar de som rör sig runt omkring oss. Det blir viktigare och viktigare att tänka steget längre, hur uppfattas det vi skriver och är vi beredda att ta ansvar för det vi publicerar på nätet. Många gånger det som vi skriver i stundens hetta är inget som vi vill ta konsekvenserna för vid ett senare tillfälle. Titta bara på Zara Larsson hon är ett väldigt bra exempel på att publicera först och tänka sen. Peka finger, sedan vända och göra det som hon har fördömt. Om du ska peka finger och trampa på dina läsares tår, bli medveten om det i stället för att publicera först och sedan komma på det när reaktionerna kommer och det är försent.

hatet som blossar upp

Viktigt med varumärke för att inte hamna i bloggfällan

Du bär hela ansvaret på hur din blogg uppfattas på webben. Läskigt eller hur?! Det betyder att om du inte vill hamna i bloggfällan hatet så kan det bara en bra idé att skriva ner hur du vill att din blogg ska uppfattas. Helt enkelt dina riktlinjer för dig själv, för att skapa ett starkt varumärke. Skapa en självklarhet för dina läsare för vad de får när de kommer in på din sida.

3 riktlinjer alla bloggare borde ha

  • Aldrig publicera något när du är översvämmad av någon känsla, speciellt om det är negativt.
  • Tänk på att du håller dina läsares känslor i händerna, det betyder att det du publicerar påverkar dom och du bestämmer hur.
  • All förändring börjar hos dig, vill du ha andra läsare eller att dina läsare ska sluta med något eller göra nått. Den enda du kan förändra är dig och din inställning, det i sin följd kommer att förändra din blogg och dina läsares beteende.

För fler uppdateringar och missa inget nytt på bloggen gilla enklakneps Facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *