ensamt att blogga
Att känna sig ensam i bloggandet
12 november, 2015
Ljuger du på din blogg
Starka påstående på bloggen? Kan du uppfylla dom?
17 november, 2015

Bloggdesign för 100 kr

100 kr bloggdesign

Då och då får jag mail om att hjälpa till och bygga en design till en blogg. Oftast frågar de om jag kan göra det gratis, men ibland så vill de ge mig en ersättning för det jobbet jag lägger ner på deras blogg. 100 kr brukar de vilja betala för en design som bara kommer att användas på just denna bloggen. Inga problem att designa för 100 kr, inga problem alls. Men vad sätter personer för värde på sin blogg om de inte vill investera något eller endast 100 kr på den?

100 kr bloggdesign

Jobba för någon som inte tycker sin blogg är värd något. Ju viktigare din blogg är för dig, ju mer vill du investera i den för att den ska bli ännu bättre.  Jag vill inte lägga ner arbete på något som du inte kommer tycka är roligt om ett tag. Jag satsar gärna min tid på att design din blogg gratis men om du skulle bara vilja ha det om det var gratis så är din blogg inte alls viktig för dig. Varför ska jag lägga ner tid för din skull på något som du ändå inte tycker är viktigt? Motiverar gärna det nästa gång du vill att någon ska göra något gratis för dig.

Din blogg betyder inget för dig

Hur värdesätter du dina saker? Det är mycket lättare att se relationen emellan värdet på en sak om det handlar om fysiska saker. Ju viktigare du tycker att en sak är för dig, mer villig är du att betala för det. Men sånt som du inte är intresserad av vill du inte gärna lägga dina pengar på. Vad får du för typ av mobil för 100 kr? Tycker du det är ett rimligt pris att investera på en telefon? Antagligen inte eftersom en telefon är viktigt för dig, då vill du investera mer i den. Din blogg betyder inget för dig om du inte är villig att investera i den. Det behöver inte bara betyda pengar utan även din tid med. Tid som att lära sig att designa bloggen själv. Det visar ju på att du investerar i din blogg, du investerar din tid.

Om du någon gång vill att jag ska investera i  din blogg, vill jag först vet hur viktig den är för dig. Jag har verkligen inte lust att lägga ner tid på något som du inte kommer tycka är rolig om en 6 månader. Tycker du det är en rättvis bedömning eller har jag het fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *