Bloggbilder, vanliga missuppfattningar!

Visst är bilder en stor del av bloggen? Eftersom det är en så stor del är det lätt att bli förvirrad av alla tips som finns kring bloggbilder. Därför tänkte jag att vi kunde slå hål på en här idag!

Bloggbilder, vanliga missuppfattningar

Det går bara att ta bra bilder med en systemkamera. Dyrare kamera, bättre bloggbilder blir det.

Kan du se skillnad på en högupplöst bild och en som inte är det på webben? En av bilderna nedanför har jag tagit med min systemkamera, den andra med min mobil. Kan du lista ut vilken?

MobilkameraSystemkamera

Mobilen tar sämre bloggbilder?

Bild nummer 1 är tagen med min mobilkamera. Och bild nummer två är tagen med min systemkamera.

Båda dom där bilderna har likadan upplösning, trotts att de kommer från två olika saker. Vilket gör att upplösningen är en väldigt liten del av bloggbildens kvalitet. Lurigt eller hur?! Den bästa kameran är den du har med dig. Ett annat exempel  är bilden här under som jag har lagt ihop två olika storlekar.

enklaknep-storlek

Optimera bloggen

Vi står emellan valet att gå lite längre och optimera bloggen så att fler kan ta del av våra bloggbilder och ord snabbare eller att ladda upp onödigt stora filer. En högupplöst bild är inte nödvändigtvis en bra bild, oftast tar den bara onödig kraft att ladda när man går in på sidan. Vi behöver inte lika högupplösta bilder på en skärm som när du ska skriva ut dom.

Bilden laddar snabbt på min dator

När du går in på din sida och titta på dina bilder så laddar de direkt, så varför lägga tid på att förminska sina bilder? Dels för att du vet inte hur snabbt nät dina läsare har och dels för att bilden ligger på din dator och det hjälper laddningstiden. Då återstår frågan hur kan vi på ett enkelt sätt förminska bilden utan att förlora kvaliteten? Jag använder mig av ett program som heter Riot. Du har full kontroll på storleken och kvaliteten på bilden. Vill du testat Riot?  Det är helt gratis, så vad har du att förlora?

En mobilkamera tar inte nödvändigtvis sämre bilder än en systemkamera. Allt handlar om den som tar bilden och vilken känsla som den vill ge med bilden. Dags att ta steget och göra våra bloggar mer tillgängliga, mer optimerade och lägga upp bättre bloggbilder som är anpassade för dina läsare.

Vad använder du för kamera för att ta dina bilder på bloggen?

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

8 Kommentarer

 1. caroline

  Himla bra inlägg!!

  Svara
  • Johanna

   🙂

   Svara
 2. Zara

  Bra inlägg! Det är så sant, själv använder jag olympus som jag köpte för ett tag sedan super smidigt!:)

  Svara
  • Johanna

   Vad spännande, grymt att du har hittat en kamera som passar dig 🙂

   Svara
 3. Miss Baby Peaches

  Bra inlägg. Jag använder både min mobilkamera och min Sony A290!

  Svara
  • Johanna

   Visst är det smidigt med mobilen!?

   Svara
 4. Bambi

  Bilder är oerhört viktiga i en blogg. Därför ska jag snart gå på en fotokurs! Själv så använder jag min Samsung NX1, som jag nästan alltid har med mig och nån gång ibland använder jag mobilkameran.

  Svara
  • Johanna

   Va kul med fotokurs, hoppas den e super grym.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *