Bloggare är helt besatta av att ljuga om

Det är helt fantastiskt att titta in på alla bloggar som finns. Det finns en del (rätt många) som har för vana att ljuga om hur många de har som besöker deras bloggar. Vad är grejen med det? Vad får man ut av att ljuga om hur många läsare man har?

Bloggare är helt besatta av att ljuga om

Jag är så trött komma in på en blogg som ljuger mig rätt upp i ansiktet. Vad mer är inte sant med bloggen då? Det värsta med det hela är att de som skryter om hur kända de är inom blogg världen eller hur många läsare de har,  är oftast de sämsta bloggarna. De saknar värde och överhuvudtaget ett syfte att ens finnas.

Vad säger det om bloggaren

Att hela bloggen antagligen är uppbygg på en fantasi. Om jag vill läsa fiktiva berättelser så köper jag mig en bok eller läser de som öppet säger att det är en fiktiv berättelse. Inte det här är mitt fantastiskt bra/dåliga liv och jag har emellan 6 000 till 10 000 läsare.

Jävla dumma i huvudet

Läser många bloggar dagligen, för att se olika trender, analysera bloggvärlden och även för nöjesskull. Men något som kan få mig att lacka är detta storhetsvansinne hos vissa bloggare. De som sitter och försöker tvångsmata mig med deras lögner. Jag känner att denna typen av bloggare är så jävla dumma i huvudet, vem tror de att de är? Tror de att vi läsare vill sitt och läsa deras lögner när det finns helt fantastiska bloggar där ute som bara väntar på att få en till läsare.

Bloggare är helt besatta av att ljuga om

Det bygger på en relation

Det som lögnare inom bloggvärlden inte förstår är att bloggandet bygger på en relation. En relation emellan dig och din läsare. Inte dina läsare, utan alla dina läsare är unika och varje relation de har till bloggen. Därför kan du inte skriva till dem i grupp, eller bunta ihop dom till en summa. Och speciellt inte en summa som inte är sann. Du har en läsare åt gången, kanske två ibland då de delar skärm. Men det är en personlig och nära kontakt du har med din läsare. Oavsett hur många du har.

Hur vet man att personen ljuger?

Det finns något som personer med större bloggar har gemenast, de har alla:

 • En bild i varje inlägg (minst och inte bara selfies)
 • En presentation
 • En bild av dom själva i presentationen
 • Kontakt uppgifter
 • Text i varje inlägg

En blogg helt utan bilder kan aldrig nå upp till 10 000 besökare per dag. Det har inte med att personen inte kan skriva bra texter utan att vi älskar det visuella, hela nätet är uppbyggt på det visuella. De populäraste apparna som Instagram är ju uppbyggda på att vi älskar bilder! Så en blogg utan bilder kan aldrig dra till sig en större publik.

Många av spårnings koderna som ligger på din blogg som räknar hur många besökare du har, vilket gör att det finns sätt att se besökarantalet.  Vill du veta mer om det (Kontakta mig så kan vi gå igenom det) håll utkik efter projektet Blogging Café som kommer att starta inom kort. Där kommer vi att diskutera alla möjliga saker som rör bloggandet, gå ner på djupet. Mer information kommer snart.

Vad tycker du om bloggare som ljuger? Har du stött på bloggare som uppenbarligen har storhetsvansinne? Berätta om din erfarenhet.

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

5 Kommentarer

 1. caroline

  Såå himla bra inlägg, har också varit såå trött på detta så länge!!

  Svara
 2. Siri |Diabitfit|

  Bra skrivet! Har funderat ibland på vissa bloggar som verkar allt annat är proffsiga och påstår sig ha en massa besökare…fattar inte riktigt varför man måste hitta på en sån sak, bättre att inte skriva ut antalet besökare alls i så fall :>

  Svara
  • Johanna

   Ja verkligen, det handlar ju om att skapa något som man är stolt över oavsett läsare.

   Svara
 3. FIT by Emma Hå

  Jag stötte på en bloggare en gång som på rak arm kopierat tre inlägg från andra bloggare, och sedan i ett senare inlägg hävdat att dessa bloggare kopierat henne. Jag går in där lite då och då för att kolla om hon kopierar mer (är rädd att själv bli kopierad då jag lämnade en kommentar där jag skrev hur fult det är att stjäla andras innehåll och att det dessutom är olagligt..) och då såg jag att hon skrev att hon hade 60 000 läsare… Men kommentarerna lyste med sin frånvaro och förutom de kopierade inläggen så är det ingen vidare kvalitet på bloggen. Jag undrar lite vad hon tänker med, faktiskt.

  Svara
  • Johanna

   Gud va galet, jag stöter på bloggare som kopierar andras saker några gånger i veckan. Undra om det beror på att personen har så tråkigt liv att det ända dom kan göra är att kopierar andras?!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0