Ny design, vad gillar du den?
23 juli, 2014
Blogg tips, gör det lättare för dina läsare
8 augusti, 2014

blogg tips till att bli mer effektiv på bloggen

Jag börjar med att säga att jag är ingen expert men när jag tillämpar dessa punkter kan jag se att det ger resultat i besök på min blogg. Jag använder mig av olika “metoder” jag har lärt mig när jag utbildade mig till webbredaktör. Jag lämnar metoder inom citattecken för det känns inte som rätt ord för att uppdatera sin blogg. Det krävs lite förarbete först men när du kommer in i det, kommer du se att blogg-torkan är långt borta. Mina blogg tips använda som mall eller följa helt, det är upp till dig. Jag tänkte bara dela med mig lite.

Blogg Tips

Planera två till fem inlägg i veckan, några dagar innan du publicerar dom. Planera att du ska blogga om en promenad du gjorde på torsdagen nästa vecka. Kladda ner lite vad du ska ha med i inlägget eller varför inte bara en rubrik. Bara något som säger det här är vad denna dagens blogginlägg ska handla om. (en klander är jätte bra att ha tillhands)

Återkommande ämnen bestäm dig för vilka kategorier du vill ha, nischa dom. Exempel rosa, publicera ett inlägg i veckan/månaden som bara handlar om rosa. Rosa skor/rosa bilder ihopsatta till ett kollage. Det finns inga gränser!

En lista med blogg idéer, skriv rad för rad vad du vill skriva om i bara rubriker. Börja med att skriva ner tio stycken och sedan varje gång du bloggar eller hitta inspiration fyll på den. Då kan du alltid ta till lista i fall att kreativiteten är trög just den dagen.

Separat mapp för dina bilder. Jag har en separat mapp på min dator där jag samlar alla bilder som jag tror skulle passa till min blogg och vad jag bloggar om.  Då kan jag enkelt hitta vad jag söker, när jag sitter ner och ska skriva mitt inlägg. (min bildmapp heter roligt nog blogg)

Anteckningar ska du enkelt kunna klottra ner när kreativiteten slår till. Jag använder mig av WordPress egna app och klottrar ner bokstäverna som ett utkast på telefonen och sedan kan jag bara ta upp det på skärmen och fortsätta att spinna vidare på min inspirationskälla.

Bilderna som du använder på dina blogginlägg är som omslaget till en bok, folk kommer att bedöma dig utifrån dina bilder innan de hinner läsa det du har att säga. Det är viktigt att ha koppla bilden till det du skriver och försöka att hålla ungefär samma storlek på de, under alla dina inlägg.  Bra kvalitet, inga pixliga bilder.

Har du några knep att dela med dig om hur du gör när du bloggar?

 

13 Comments

 1. Hej Johanna! På min blogg Konst & Politik gör jag såhär.

  1) En dagsaktuell krönika indelad i “Världen”, “Sverige” och “Malmö/Lund”. Jag kollar nyheter och kommenterar utifrån mitt eget perspektiv, och publicerar den sen ungefär varannan dag.

  2) Längre och mer djuplodande artiklar inom konst & politik. Till dom hör egen research och mycket läsande. Publiceras inte lika ofta men behåller sin aktualitet längre. Och jag är noga med språket, inga stavfel slipper undan. Rättstavningsprogrammet på Word är ganska bra men det räcker inte; du måste granska texten själv också..

  Jag har aldrig haft några Blondinbella-ambitioner(: men jag har istället en trogen, klok och egentligen ganska stor läsekrets. Vilket gläder mig.

  Det är framförallt väldigt roligt. Och det känns tryggt att ha kontroll över kommentarerna (som vanligen är vänliga). Lycka till med Din egen blogg!

 2. Hej Johanna!
  Såg att du hade tittat in hos mig. (Tyvärr hamnade din kommentar i skräpposten av någon anledning).
  Hoppas julen har varit fin.
  Gillar ditt inlägg. Jag som är relativ ny i bloggvärlden behöver alla tips jag kan få. 🙂
  Nu ska jag läsa in mig lite mer hos dig.
  Kram Nina

 3. Tony Malmqvist skriver:

  Intressanta bloggtips är alltid värt att beakta. 🙂

 4. KajsaLisa skriver:

  Gör ungefär så, sen har jag givetvis egna idéer också.

 5. Znogge skriver:

  Jag har min summering av dagen som återkommer. Under våren har jag också haft fredagsbuketten.

 6. Eva skriver:

  Hej …va fint du har det, tips kan man alltid ta nytta av såå klart oavsett vilken typ av blogg man driver 🙂 önskar dig en fin fredag kram

 7. Amanda skriver:

  Bra tips ! Ska tänka på det ! 🙂 fin blogg också kolla gärna in min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *