7 augusti, 2014

blogg tips till att bli mer effektiv på bloggen

Jag börjar med att säga att jag är ingen expert men när jag tillämpar dessa punkter kan jag se att det ger resultat i besök på min blogg. Jag använder mig av olika ”metoder” jag har lärt mig när jag utbildade mig till webbredaktör. Jag lämnar metoder inom citattecken för det känns inte som rätt ord för att uppdatera sin blogg. Det krävs lite förarbete först men när du kommer in i det, kommer du se att blogg-torkan är långt borta. Mina blogg tips använda som mall eller följa helt, det är upp till dig. Jag tänkte bara dela med mig lite.

Blogg Tips

Planera två till fem inlägg i veckan, några dagar innan du publicerar dom. Planera att du ska blogga om en promenad du gjorde på torsdagen nästa vecka. Kladda ner lite vad du ska ha med i inlägget eller varför inte bara en rubrik. Bara något som säger det här är vad denna dagens blogginlägg ska handla om. (en klander är jätte bra att ha tillhands)

Återkommande ämnen bestäm dig för vilka kategorier du vill ha, nischa dom. Exempel rosa, publicera ett inlägg i veckan/månaden som bara handlar om rosa. Rosa skor/rosa bilder ihopsatta till ett kollage. Det finns inga gränser!

En lista med blogg idéer, skriv rad för rad vad du vill skriva om i bara rubriker. Börja med att skriva ner tio stycken och sedan varje gång du bloggar eller hitta inspiration fyll på den. Då kan du alltid ta till lista i fall att kreativiteten är trög just den dagen.

Separat mapp för dina bilder. Jag har en separat mapp på min dator där jag samlar alla bilder som jag tror skulle passa till min blogg och vad jag bloggar om.  Då kan jag enkelt hitta vad jag söker, när jag sitter ner och ska skriva mitt inlägg. (min bildmapp heter roligt nog blogg)

Anteckningar ska du enkelt kunna klottra ner när kreativiteten slår till. Jag använder mig av WordPress egna app och klottrar ner bokstäverna som ett utkast på telefonen och sedan kan jag bara ta upp det på skärmen och fortsätta att spinna vidare på min inspirationskälla.

Bilderna som du använder på dina blogginlägg är som omslaget till en bok, folk kommer att bedöma dig utifrån dina bilder innan de hinner läsa det du har att säga. Det är viktigt att ha koppla bilden till det du skriver och försöka att hålla ungefär samma storlek på de, under alla dina inlägg.  Bra kvalitet, inga pixliga bilder.

Har du några knep att dela med dig om hur du gör när du bloggar?

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

13 Kommentarer

 1. Staffan Jacobson

  Hej Johanna! På min blogg Konst & Politik gör jag såhär.

  1) En dagsaktuell krönika indelad i ”Världen”, ”Sverige” och ”Malmö/Lund”. Jag kollar nyheter och kommenterar utifrån mitt eget perspektiv, och publicerar den sen ungefär varannan dag.

  2) Längre och mer djuplodande artiklar inom konst & politik. Till dom hör egen research och mycket läsande. Publiceras inte lika ofta men behåller sin aktualitet längre. Och jag är noga med språket, inga stavfel slipper undan. Rättstavningsprogrammet på Word är ganska bra men det räcker inte; du måste granska texten själv också..

  Jag har aldrig haft några Blondinbella-ambitioner(: men jag har istället en trogen, klok och egentligen ganska stor läsekrets. Vilket gläder mig.

  Det är framförallt väldigt roligt. Och det känns tryggt att ha kontroll över kommentarerna (som vanligen är vänliga). Lycka till med Din egen blogg!

  Svara
  • Johanna

   Tack för din kommentar på ämnet.

   Svara
 2. Min Klockaregård

  Hej Johanna!
  Såg att du hade tittat in hos mig. (Tyvärr hamnade din kommentar i skräpposten av någon anledning).
  Hoppas julen har varit fin.
  Gillar ditt inlägg. Jag som är relativ ny i bloggvärlden behöver alla tips jag kan få. 🙂
  Nu ska jag läsa in mig lite mer hos dig.
  Kram Nina

  Svara
  • Johanna

   Va kul att du hittade min kommentar sen och tack för din kommentar.

   Svara
 3. Tony Malmqvist

  Intressanta bloggtips är alltid värt att beakta. 🙂

  Svara
  • Johanna

   Grymt att du tycker de

   Svara
 4. KajsaLisa

  Gör ungefär så, sen har jag givetvis egna idéer också.

  Svara
  • Johanna

   Grymt, dela gärna med dig 🙂

   Svara
 5. Znogge

  Jag har min summering av dagen som återkommer. Under våren har jag också haft fredagsbuketten.

  Svara
  • Johanna

   Kul men veckans bukett det vill jag gärna se mer av 🙂 tack för din kommentar 🙂

   Svara
 6. Eva

  Hej …va fint du har det, tips kan man alltid ta nytta av såå klart oavsett vilken typ av blogg man driver 🙂 önskar dig en fin fredag kram

  Svara
  • Johanna

   Tack för din kommentar. Ha rn super fin fredag själv

   Svara
 7. Amanda

  Bra tips ! Ska tänka på det ! 🙂 fin blogg också kolla gärna in min.

  Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken