Tips på att driva genom din efterlängtade förändring

Ibland blir vi bara fast i något som vi vill men vet inte riktigt vart vi ska börja. Vi blir fast i dröm/planerar stadiet. Men hur kan vi börja göra saker i stället för att lägga all våran tid på att planer och drömma? Det kan vara allt från den där resan som du vill genomföra eller varför inte nått så simpelt som att gå till frisören. Något som jag har planerat att göra ett tag nu. Hur börjar vi driva genom saker?

driv genom din efterlängtade förändring

Det första som jag tittar på när jag kollar på saker som jag vill driva genom men inte har gjort ännu. Som det med att inte gå till frisören. Vad är det som stoppar dig? Det som stoppar mig för att boka en tid till en frisör är rädslan dels för att jag ska få mitt hår förstört eller som förra gången sitta i någon annans hår, tills jag sa till.

Vad hindrar din efterlängtade förändring?

Allt börja alltid med att skriva ner det du vill, den förändringen du vill ha. Och sedan kan du tänka kring vad är det som hindrar din efterlängtade förändring? Om vi skulle ta en förändring som många vill, gå ner i vikt. Vad är det som gör att du inte tar steget? Nu är det viktigt att inte döma dig själv. Ord och beskrivningar som dum, lat och alla dom där andra negativa orden går helt enkelt bort. Du ska inte trycka ner dig själv du ska bara lyfta fram hindret. Hindret kan vara:

 • Tid
 • Avsaknad av energi
 • Rädd för att misslyckas
 • Pengar saknas

Dags att inte fastna

När vi har kommit på vad hindret är, som för mig och gå och klippa mig. Hindret för mig är att jag inte har något förtroende för frisörbranschen. Det jag vet nu är att:

 • Jag vill förändra mitt hår (Klippa och färga mig)
 • Men jag har inget förtroende för branschen

Vad kan jag nu göra? Det kan kännas som att jag sitter fast. Men det som är så lysande med att skriva ner sina hinder är att du nu kan titta på dom, analysera dom. Något som du inte kan göra när de bara finns uppe i huvudet. För då måste vi också  jobba med att komma ihåg vad det var nu som är vår efterlängtade förändring. Vad kan jag göra åt mitt hinder?

 • Söka på nätet efter en rekommenderad frisör, bra kvalitet visar sig i omdömen av andra människor
 • Kan kolla med nära och kära vart de klipper sig och är nöjda med
 • Klippa och färga mitt egna hår

Helt plötsligt fick du vägval

När du har radat upp dina lösningar på ditt hinder har du helt plötsligt val som du kan göra. Val som kan vara både sämre och bättre men du har nu val hur det går att genomföra. Din efterlängtade förändring börjar att ta form. Saken med val är att du kan alltid förändra dom, men du kan inte förändra något som du inte har aktivt val. Och du har inte valt för än du har skrivit ner det.

Planeringen kan börja

Jag är ganska slavisk kring planering, de 6P är alltid grymt för att förklara planering:

 1. Prior
 2. Proper
 3. Planning
 4. Prevents
 5. Poor
 6. Performance

I det här stadiet kommer vi till att stycka upp och dela upp den efterlängtade förändringen, till mål. Om jag skulle gå med valet att färga mitt egna hår kommer jag att stycka upp det som:

 • Köpa färg
 • Hitta information om hur man färgar och klipper sitt hår
 • Boka in ett startdatum, när kan jag börja?
 • Boka in en deadline när ska jag genomföra det/vara klar

Ju mer komplext din efterlängtade förändring är ju fler detaljer/delmål kommer du att kunna lista. Skälet till att vi ska planera och dela upp det är för att vi ska kunna titta på vad kan jag göra idag, vissa saker kanske bara tar 5 minuter. Du behöver aldrig göra allt på en gång. Vilket det kan kännas som när du tänker på din efterlängtade förändring.

Slutsats

Skriv ner det, titta på det och planera när du ska börja. Även om det är jobbigt att misslyckas är det värre att inte ha testat. För om vi inte testar kommer vi missa kunskapen som vi får oavsett utfallet. Vågar du ta upp pennan och pappret redan idag och skriva ner din efterlängtade förändring?

Vill du läsa mer?!

Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Lyssna: Första gången vi gör något som känns det helt fantastiskt. När du köpte din första dyra pryl eller bil. Eller varför inte första gången du smakade den där goda tårtan. Men andra gången du gör något så trubbas den känslan av. Och den minskar för varje gång och det som var hur najs som helst blir en beige vardags grej. Detta är...

läs mer
Lönsam på webben 2020, går det?

Lönsam på webben 2020, går det?

Lyssna: Efter det som inte bör nämnas vid namn (Voldemort) slog till 2020 så har nästan alla fattat att det är på webben man ska vara för att vara lönsam. Men med det så syns inte alla eller är lönsamma på webben. Vad är det som skiljer den som lyckas och den som inte gör det? Enkelt egentligen, bra innehåll och budskap.  Det är som i min...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Sonja

  och för vad står de 6P? Mer frågor än svar efter läsningen 🙁 Kan du föklara/utveckla mer?

  Svara
  • Johanna

   Det var inte min mening att vara otydlig de 6p är Prior Proper Planning Prevents Poor Performance, vilket i sin tur betyder typ att med bra planering förhindrar du dåliga utfall. Tyvärr vet jag inte hur jag ska utveckla mitt inlägg mer efter som jag inte vet direkt vad jag brister. Tack för dina tankar, jag hoppas att jag kan svara på vidare frågor du har.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken