Är din blogg inte längre är utmanande?!

Har du tröttnat på bloggen eller prioriterar annat före den? Ibland hamnar vi i en tröttsam cirkel som bara går om och om igen. Helt enkelt är din blogg inte utmanande längre, det ger dig inget alls eller mycket lite att uppdatera din blogg. Hur kan vi få ut mer av bloggen?Är din blogg inte längre är utmanande

Att en blogg inte längre är utmanande kan göra att du tappar läsare och helt enkelt suget på att blogga. Ibland kallar vi vi det även för bloggtorka, en liten lättare variant som ibland kan vara enkla att kicka igång. Men om du blogg har slutat att vara en utmaning för dig, du får helt enkelt inte ut det du vill ha av den. Inspiration när din blogg inte längre är utmanade.

Vad är en utmaning på bloggen?

En utmaning bygger på många olika saker men det som är viktigt är att det är utmanande, attraktivt och framförallt att du vet vad du får ut av att genomföra den. Som bloggutmaningen 100 dagar, att blogga 100 dagar på rad. Det är utmanade för att det kräver att du planerar din tid och verkligen håller dig till något i 100 dagar oavsett. Den är attraktiv för att du kommer in i en gemenskap och det är fler än bara just du som gör utmaningen. Vad du får ut av att göra den har jag inte riktigt kommit på, kanske att du har bloggat i 100 dagar (uthållighet). För mig skapar jag utmaningar som olika projekt, för ett tag sedan hade jag ett projekt att sitta och skriva på café och se vad det gav mig.

Utmaningen – Byta miljö, fokus med människor runt omkring mig och framför allt att hitta ett bra café som hade både nätuppkoppling och god fika.

Attraktivt – Nytt och spännande ställe, god fika, avsatt tid för att skriva.

Utvinningen – Nya intryck och känsla av att det är viktigt att göra på grund av att jag åker till något för att göra det.

Om någon av dessa tre inte funkar är chansen liten att du klara din utmaning. En utmaning måste ha 3 staplar för att det ens ska vara värt att försöka sig på den.

Blogg

Bygga en själv eller ta någon annans?

Det är en fråga som jag ställer mig själv ganska ofta när jag ser såna dar super roliga utmaningar på Instagram eller på andras bloggar. Det är ju behändigt att inte behöva skapa sin egna utmaning men det är lättare att misslyckas med någon annans utmaning med, just för att du har inte så stor kontroll över den.  Att bygga en utmaning ihop med någon annan eller själv brukar vara det säkraste kortet, självklart kan man influeras av andras utmaningar. Inspiration är aldrig fel att hämta från mängder av platser.

Fixa en utmaning när din blogg inte längre är utmanande

Vad vill du testa på? En utmaning handlar ju mycket om att lära sig nått nytt testa på nätt nytt. En blogg är inte längre utmanande om du känner att du inte har något som är värt att skriva om.  En fantastisk ska som jag såg en bloggare göra är att skapa ett event på bloggen en ny start. I nylanseringen av bloggen så har hon tävlingar och samarbeten med grymma priser. En utmaning skulle kunna vara att du gör ett blogg event på din blogg. Då du sätter ett datum och förbereder med några förskrivna inlägg, priser och engagemang.

Det finns grymt mycket du kan göra till en utmaning här är några exempel:

  • En bild varje timme under en dag.
  • Skriva ditt inlägg någon annanstans än var du brukar.
  • Gå i hop med en annan bloggare för att göra en bloggserie tillsammans.
  • Prova på något nytt och skriv om det. Ny restaurang, ny städmetod eller varför inte något du läst.

Det är verkligen svårt att få lust att sätta sig och skriva om din blogg inte längre är utmanande. Kicka igång din bloggutmaning redan idag och se om du känner dig mer manad att blogga.

Hur gör du när du känner att bloggen inte ger något, det går liksom bara på rutin? Eller du känner att du inte vill bara göra inläggen på rutin. Lämna en kommentar för att berätta om dina tankar på ämnet!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken