Bli mer effektiv, organisera arbetsplats2 min läsning

Det är fantastisk att ha ett organiserat hem, men något som är ännu mer fantastiskt är en välorganiserad dator. Ikonerna som ligger och tar upp större delen av skrivbordet och att glömma av vart de olika projekten ligger. Ibland glömmer vi även av vad de heter och måste öppna varenda fil tills vi hittar rätt. Det är ju inte det mest effektiva vi kan göra med våran tid att sitta och leta, men det finn några knep som kan underlätta. Skapa din effektiva arbetsplats.

Bli mer effektiv

Som jag har skrivit om innan när man organiserar hemmet så ska man hitta ett hem till varje sak, lika så är det till varje fil. Det är mitt system att hitta ett hem till varje fil. Ett hem har ju en adress och det får bli namnet på mappen. För att skapa en effektiv arbetsplats på datorn behöver det vara vettigt för dig och även för andra som kan behöva lotsas igenom för att hitta ett projekt eller fil. Oftast är din dator personlig men ibland kan vi glömma att maila en fil eller något annat som gör att vi måste be någon hemma att hämta filen på datorn. Det är då ett effektivt system är fantastiskt att ha.

Börja med att städa upp skrivbordet. Det som du inte längre känner att du behöver släng det och sortera in dom andra efter vilken typ de är eller om de tillhör ett projekt i samma fil. Gå igenom resten av filerna och rensa bort sånt som inte längre är aktuellt eller som du känner att du inte behöver spara. Efter att du har rensat är det dags att sortera även dessa filerna.

Mitt skrivbord är alltid rent, förutom projekt som jag håller på med. Jag har löst det på det sättet att jag har gjort om min bakgrund och delat av små fällt i den som har kategorier skrivna över sig. Då får jag även ett organiserat skrivbord även om det finns filer på det. Vill du veta hur jag har gjort kan du kolla på videon här nedanför.

En utmaning till dig är att avsätta tid till att rensa och organisera din dators alla filer för att skapa en mer effektiv arbetsplats. Vad tycker du? Gillar du video tutorials eller är det bättre med skriftliga hur man gör?

 

Kommentera