10 saker om fotografering
10 februari, 2015
Din blogg, ditt varumärke, blogga som en ninja
16 februari, 2015

Bilder som passar din blogg

Det finns mängder av olika format på de digitala bilderna. De vanligaste jpg, gif, png, Raw, bara för att nämna några. Alla passar inte till till din blogg.

Om det inte går att ladda upp så funkar det inte på webben, ibland är det så enkelt. Det svåra är att ladda upp bilder som passar webben. Då måste de uppfylla några saker:

  • Storleken på bildens fil ska vara liten
  • Den ska passa bloggens yta (ingen scroll i sidled eller täcka över andra saker på bloggen)

bildfiler

Även om bilderna laddar snabbt på din dator betyder inte det att de gör det för någon annan. Det är mycket som spelar in, om dina bilder laddar snabbt eller inte och mycket av det beror på hur stor din bildfil är. Rekommendationen för hur stor en bildfil ska vara är 150kb, det är även det jag kör på min blogg. Det spara plats på ditt webbhotell, laddnings tid och det är inte nödvändigt att ha större bildfiler på webben.

Det kanske inte känns som en stor grej om bilderna laddar lite långsammare, men för att skapa en grymmare blogg måste alla saker som stör minskas ner. Det ska vara så lite jobbigt för din besökare som möjligt, det är det som är målet med en grym sida.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *