Behöver du göra reklam för din blogg?

7 oktober, 2015

Lägger du all din tid på att skapa grymt innehåll på din blogg? Men ändå så får du inte lika många läsare som du hade hoppats på. Hur grymt inlägg du än har skrivit läser ingen det om du inte sprider det. Att gör reklam för sin blogg är att visa att du finns. Men visst känns det lite skrämmande att tänka kring bloggen som en reklampelare och att den måste marknadsföras? För att om ingen vet att den finns kommer ingen att komma in på din blogg. 

Behöver du göra reklam för din blogg-

Det är hårda ord men väldigt sant. Även i början av nätets dagar var man tvungen att göra reklam, då var man tvungen att veta exakt var man skulle för att hamna rätt. Nu är det lite lättare att hitta, men även svårare då nätet är mycket större än vad det var. Men det kommer hela tiden tillbaka till att vi måste göra reklam för våra bloggar för att andra ska veta att vi finns. Hur du ska marknadsföra dig beror helt på vad du vill få ut av din blogg. Jag gillar genuin marknadsföring i from av kommentarer på andras bloggar.

Det finns en viktig nyckel till genuina marknadsföring, att ge den du kommenterar någonting. Som en bra kommentar på deras innehåll och inte bara en kolla in mig här finns jag kommentar. Att göra reklam för din blogg handlar om att ge någonting, väcka ett intresse. Hela grejen med att blogga handlar ju att dela med sig av sina erfarenheter och ge besökarna något. Om det är underhållning eller inspiration det beror helt på vad din nisch är. Men en sak som är säkert du ger alltid något till dina besökare.

Att göra reklam för din blogg är viktigt, så viktigt att du borde lägga mer tid på att göra reklam än att skapa ditt innehåll. Hur mycket tid tillbringar du för att göra reklam för din blogg? Är det inte dags att visa att din fantastisk blogg finns? Planera in en timme eller mer då du gör reklam för din blogg och se hur din blogg växer.

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Maja Peacock

  Som nybliven bloggare så försöker jag hitta information om hur jag ska gå till väga för att marknadsföra min blogg.
  Här hittade jag enkla och bra tips.
  Det tackar jag för ?

  Hälsningar Maja.P

  Svara
  • Johanna

   Vad kul att du hittade hit. Hoppas du kommer att fortsätta gilla de enkla knepen på bloggen.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0