Blogg äter blogg värld, behöver det vara så?

Känner du att ibland känns det som att det är en riktigt blogg äter blogg värld? Att det inte finns tillräckligt med läsare till alla. Att få läsare ibland kräver att man tar till fulare metoder som att ljuga om lite olika saker? På nätet när man använder sig av fula metoder för att få sin sida brukar kallas black hat.  Visst kan det kännas lite som en blogg äter blogg värld när många bloggare använder sig av black hat metoder? 

Är det en blogg äter blogg värld

”En kändis snackar skit om mig på sin blogg.”
– Bloggare som inte alls skrev om det när jag läste inlägget.

Vi har inte alla samma målgrupp

Det är så himla fiffigt att vi alla inte attraheras av likadana bloggar. Det är därför det är jätte viktigt att du bestämmer dig för vilken nisch du vill hamn i. Alla olika kategorier av blogga har sin egna publik och egna ”regler” eller mallar. Det betyder att min blogg går inte att jämföras med kissies blogg. Eftersom vi bloggar av helt olika skäl, vi har inte samma målgrupp.

Det är lätt att jämföra sin blogg med andra

Det är för lätt att komma in på en blogg och tänka vad är det här för blogg och hur blev den stor? Vad gör denna personen som är så bra? Eller ännu bättre, varför hade denna personen så många kommentarer och inte jag? Denna bloggen suger ju. Det är verkligen lätt att glömma att olika kategorier av bloggar fungerar på olika sätt. Du kan verkligen inte jämföra dig med bloggar som inte är i samma nisch som du är. Det skapar bara en spretig blogg och att du lägger energi på saker som inte hjälper din blogg framåt.

Är det en blogg äter blogg värld

Blogg äter blogg värld

Om du jämför din blogg med alla andras bloggar på nätet, blir det en dragkamp. Vilka bloggar gör vad? Bara en sån sak som hur många gånger om dagen som bloggen borde uppdateras skiljer sig emellan de olika nischerna. En vardagsblogg om olika händelser under dagen kan ju uppdatera mängder av gånger utan att kännas urvattnat, men om du driver en företagsblogg om produkter kan det räcka med 1-2 gånger i veckan.

Vi kan aldrig titta på alla bloggar som en samlad klump. Vi skulle kunna jämföra bloggarna med olika klädaffärer, det känns ju konstigt att jämföra H&M med en liten boutique som heter Lottas mode. Båda säljer kläder men till helt olika åldersgrupper, stilar, priser och mycket mer. Det är likadant med bloggarna, alla bloggar passar inte alla läsare.

Visst är det lätt att jämföra sig med alla bloggar som finns där ute? Det är inte för en vi vet vad våran nisch är som vi kan börja titta på vad gör bloggare inom din nisch för att locka till sig läsare.

Känner du att det är en blogg äter blogg värld? Vad har du för tankar kring din blogg nisch?

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

6 Kommentarer

 1. Madeleine

  Jag funderar på att göra om min blogg till en ”hälsa”blogg. Jag älskar allt som andas träning, hälsa, nyttighet och allt annat som hör till, så det vore inte så konstigt om jag skulle skriva mycket om det. Men eftersom jag inte har ett specifikt mål med min träning förutom att bli stark så känns det som fel person att skriva om det. Dessutom kan jag ingenting om kost och sånt, förutom vad jag själv mår bra av, haha….

  Svara
  • Johanna

   Måste du ha ett specifik mål för att ha en träningsblogg? Det kanske behövs fler bloggar som inte har ett tränings mål men håller sig i form ändå. Hur man hittar motivationen att träna om man inte har direkta mål med den. Tack för dina tankar.

   Svara
 2. ExklusivaMoi

  Min nich är att blogga när jag känner för och har så pass mycket tid att jag kan lägga ett genuint arbete till inlägget =)… sen är upp till läsarna! Är väldigt säker på att så länge bloggen är fr. hjärta å själ så kommer den långt i längden <3 Jätte bra inlägg förresten, TREVLIG VECKA

  Svara
  • Johanna

   Okej jag förstår inte riktigt vad din nisch är men om det funkar för dig är det super grymt. Tack för dina tankar!

   Svara
 3. Sanna

  Intressant inlägg! Ofta känner jag att bloggare vill ”hoppa på andra” och skriver om att de blivit dålig behandlade av någon – som de själv har skrivit taskiga kommentarer till. Well, tycker mer om inspirerande bloggare som är ärliga med hur de mår och att ”livet-är-inte-alltid-perfekt”. Försöker eftersträva det själv, och såklart kombinera det med mitt intresse 🙂 Sen är kanske inte läsare det viktigaste, så länge man mår bra och finner glädje i att skriva!

  Svara
  • Johanna

   Tack för dina tankar Sanna, ja det är mycket påhopp i bloggvärlden och jag hoppas på att vi alla kan vända den trenden.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *