28 augusti, 2015

Bättre gjort än perfekt

Vi slår hål på det med en gång det finns ingen perfektion i något du har gjort, som består. Det som är perfekt idag kommer antagligen inte vara det  framtiden, just för att vi utvecklas och blir duktigare på det vi gör. Våran syn på saker förändras, ju djupare kunskap vi har om det. 

bättre klart än perfekt

Det är verkligen jätte svårt att bestämma sig när något är färdigt och inte sträva efter att det sa vara perfekt. Det är helt enkelt lättare att starta olika projekt och aldrig slutföra dom. För att när något inte är klart så kan du inte bli dömd för det arbetet du har gjort. Eftersom du alltid kan ursäkta din egna kritik och andras med att det inte är klart.

Det är lättare ett tag att lämna alla projekt halvfärdiga, men även om du inte märker det direkt är det en tyngd på dina axlar. De ligger ju i den där högen saker som du vill göra. Så länge du inte gör klart dom kommer du att för alltid ligga kvar i saker du vill göra.

Det är bättre att göra klart projekten och att de inte blev perfekta än att inte ha färdigställt något.

Våga gå genom dina projekt och rensa ut dom sakerna som du inte känner någon som helst glädje av. Slutför de som finns kvar och känn hur vikten på dina axlar har lyft lite.

Ett färdigt projekt är bättre än något som var perfekt igår.

Hur tacklar du dina ofärdiga projekt? Berätta i en kommentar här nedanför.

 

Vill du läsa mer?!

3 Kommentarer

 1. Ewa Svensson

  Så sant raring ? kändes som du skrev till mig….du vet vi pratade om detta litegrann på vår date. Ha en skön fredag / / kram Ewa

  Svara
  • Johanna

   Haha, ja inlägget är lite grundat på det vi snackade om 🙂

   Svara
 2. Sanna Widman

  SVAR;
  Hejsan!
  Javisst gör jag, nå nu går dagarna lite fortare men visst är det lite tufft ändå med så långa dagar som det blir.
  Vad härligt! Det känns nog bra, lite mycket nu men lär bli super sedan när jag får körkortet och friheten man får. 🙂

  Med själva körkortet i handen så har jag inte några planer egentligen. Men en större frihet kommer jag ha (haft moppe nu i och försig) men här på Åland finns det inte så bra annan trafik(svårt att ta sig fram bara med buss t.ex) så skönt att kunna ta sig fram själv.

  Tackar

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0