26 maj, 2014

Bästa stället att blogga på, som är gratis!

Vissa ger dig mer än andra. Vilken är då bäst?

Tekopp

De olika jag har testat är:

 

 

Jag har testat blogga på de olika plattformerna, vad man kan göra med designen och hur enkelt det är att ta sig runt. Om du har svårt att komma ihåg alla dina lösenord har jag testat hur snabbt det går att ställa om lösenordet. Devote fick verkligen bottenbetyg i detta även när det gäller bekräftelse mail när jag signade upp. Jag försökte i över en timma vid upprepade tillfällen begära ett nytt lösenord, men utan resultat (det kom inte ens som skräppost).  Jag rekommenderar inte att välja devot om du vill blogga.

 

Både blogger och blogg.se ändrar man utseendet via hemsidans egna editorer, wordpress.com  där emot tar betalt om du vill fixa något litet i koden. Om du bara planera att blogga gratis i all framtid ska du inte välja wordpress.com men om du skulle vilja blogga på egen hemsida ska du helt klart bekanta dig med wordpress.com innan du hoppar på en egen installation.

 

Blogg.se har ingen funktion som nästa sida, men det kan lösas med infinitive scroll (då laddas inläggen när din läsare skrollar neråt).  Det går bara att ha en sida, inläggsidan och det kan vara lite krångligt att ta sig runt i början. Blogg.se har även ett forum som kan hjälpa dig att få fler läsare till din blogg. Detta är de unika med, de är princip bara länkar till olika bloggar på det forumet.

 

Blogger är Googles bloggplattform och du kan koppla vilken blogg du vill till denna tjänsten och skapa en blogg här med om du vill. Att blogga här ger dig alla möjligheter som blogg.se och lite till. Det är smidigt och du kan fixa din egna design här med.

 

Wordperss.com är vinnaren för här kan du bygga känslan av en egen sida, med alternativen att lägga till statiska sidor. Det kan vara svårt att orientera sig runt på sidan till en början, men det löser du snabbt. Det finns mängder av designs i grundutbudet så i många fall slipper du sitta och rota runt i koden. Det skiljer inte många kronor emellan att låsa upp funktionen att kunna redigera i stilmallarna mot att ha en egen hemsida med en wordpress installation (alla funktioner upplåsta).

Vilken plattform tycker du bäst att blogga på?

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

6 Kommentarer

 1. Garmin

  Tycker att WordPress mer proffesionel

  Svara
  • Johanna

   Ja de e den verkligen

   Svara
 2. Solveig

  WordPress är klart bäst, men det verkar vara svårt att separera en webbplats med eget lösenord och mejladress. Har nu försökt på all möjliga sätt men byter jag lösenord, mejladress och skapar en egen webbplats så nog tusan knyts den ändå till mina andra bloggar som då får det nya lösenordet och mejladressen.. Hopplöst verkar som jag måste byta till annat bloggsystem, vilket jag inte gillar då WordPress är klart bäst.

  Svara
  • Johanna

   Det har med att du har samma e-mail adress, så om du skapare en ny e-mail så ska det lösa sig.

   Svara
 3. Sandra Blomberg

  Vart bloggar du nu då? 🙂 Har du en egen domän eller använder du WordPress?

  Svara
  • Johanna

   Jag blogga på webbhotell med en wordpress installation. Det är inte samma sak som wordpress.com utan man måste ladda ner det och installera wordpress på sitt webbhotell. sv.wordpress.org hittar du den versionen jag använder mig av.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *