Balansera bloggen med resten av livet

Får du skuldkänslor ibland för att du inte har uppdaterat din blogg? Jag vet att jag har haft det senaste. Även om jag har gjort ett aktivt val att inte uppdatera lika många gånger i veckan som tidigare så känner jag fortfarande den där stickande känslan att jag borde uppdatera mer. Bloggen är både ett intresse och ett arbete, så hur ska vi minska skuldkänslorna och öka produktiviteten? 

Balansera bloggen med resten av livet

Som med allt i livet måste vi analysera innan vi kan börja balansera bloggen med livet. Vart ifrån kommer de tråkiga och jobbiga känslorna ifrån? Vad grunder sig skuldkänslorna i? Det kan kännas så här:

 • Sviker läsarna
 • Känner att du inte har tillräckligt med tid till dig själv, att du inte prioriterar dig.
 • Om du inte uppdaterar ofta kan du aldrig bygga upp din blogg

Hitta din ömma punkt

Om vi börjar känna oss uppgivna när det kommer till bloggen är risken väldigt stor att vi ger upp. Vi måste helt enkelt lokalisera vart är den ömma punkten. Varför har vi inte uppdaterat? Du kanske:

 • Inte har tid
 • Inspirationen är död
 • Bara är helt slut i huvudet

Den sista är verkligen jag just nu, helt slut i huvudet. Min tankekraft används nästan endast till arbete just nu. Det vill säga att när jag sätter mig här på bloggen och ska börja skriva, är mitt huvud lika tomt som det nya dokumentet som jag precis har skapat. Även om jag har planerat inlägg och strukturerat upp de sedan innan, finns det ingen energi kvar att skriva.

Balansera bloggen med resten av livet pin

Balansera bloggen till hur det ser ut idag

Eftersom jag har mycket lite tankekraft, tänkte jag att hur mycket kan jag göra på bloggen för att ändå känna som att jag har gjort något? Jag satte ribban lågt för att vara mig, 1-2 inlägg i veckan. Det var det beslutet som jag tog för att bli av med skuldkänslorna och bygga på att balansera bloggen med resten av livet. Livet går upp och ner, ibland har vi jätte mycket tid att skriva och publicera vårt material andra gånger ingen tid alls. Det vi behöver för att känna oss starka kring bloggandet och inte få skuldkänslor är att aktivt ta val. Att nu när det är lite körigt runtom, då kanske bloggen inte ska ha samma mål att uppdateras lika ofta.

En gång i veckan är det som krävs

Det finns flera saker som pekar på att jämt flöde med uppdateringar är det bästa för din blogg. Du behöver inte uppdatera varje dag, flera gånger om dagen. Det räcker med att du gör en lite uppdatering i veckan för att visa att du fortfarande finns. Skriv ner vad är din målsättning på hur många inlägg i veckan som du ska publicera. Och se om det fungerar för dig.

Gilla enklakneps facebooksida för att se mer bakom kulisserna och sånt som du inte får se på bloggen!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

2 Kommentarer

 1. Liselotte

  Ibland får jag det, eller oftast tror jag. I mitt fall handlar det ibland om tidsbrist, och ibland om skrivkramp.

  Jag tycker att din blogg inte behöver uppdateras varje dag, är spännande att vänta på dina intressanta inlägg 😀

  Kram L

  Svara
  • Johanna

   Tack för dina tankar, ja det kommer sakta men säkert. Håll ögonen öppna 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken