Livet är som en dans på rosor
1 september, 2015
mysterium löst med en kopp te
Uppdatering av den som kopierar andras texter
4 september, 2015

Att skriva är inte helt lätt

Att skriva är inte det lättaste

Ibland rinner bara texten ur dig och du har skrivet ett helt inlägg med nästa blinkning. Men andra gånger sitter du där med en blank skärm och väntar på att att meningarna ska forma sig i huvudet. Vi alla har det där stunderna då hjärnan låser sig och det är svårt att få ur oss hela inlägget. Även om det inte verkar så har vi alla de stunderna då vi kämpar för att få ut oss det vi vill. 

Att skriva är inte det lättaste

Den enda skillnaden på bloggare och bloggare är de som ger upp och det som kämpar vidare trotts motgångar. Det är inte alltid lätt, det kanske inte ens är lätt från början. Att kunna uttrycka sig i skrift är en färdighet som man bara kan bemästra om man övar på det.

Det är lätta att skapa en blogg men svårt att bemästra konsten att kommunicera ditt budskap.

Det är aldrig okej att stjäla/låna någon annans texter om du inte ber om lov först. Även om det är jätte svårt att skriva/stava/uttrycka sig är det stöld att ta det någon annan har skapat. Men något annat händer med när du tar någon annans skapelser, du förlorar förtroendet hos dina läsare. Hur ska du kunna bygga en äkta blogg med många läsare om du inte kan vara ärlig med dina läsare och skriva dina egna texter?

Att skriva är inte helt lätt men bara för det ger det oss inte frikort att ge upp. Du har ett viktigt budskap att framföra på din blogg. Din historia, låt inte något stoppa dig. Speciellt inte sådant som du kan öva upp. Har du haft bloggtorka/skrivkramp eller svårt att börja skriva? Berätta gärna i en kommentar hur du tog dig igenom det. Eller om du fortfarande kvar i bloggtorkan, berätta om den.

6 Comments

 1. Nä det är verkligen inte okey att stjäla någon annans text så där bara rakt av. Jag har inte en särskilt välbesökt blogg men jag har trots det drabbats av att ha blivit av med mina egna text.er av en viss bloggare “som du vet” Tycker inte om att få mina inlägg snodda eftersom det är ens egna känslor och ord. som läggs upp utan tillåtelse hos någon annan.

  Javisst får jag bloggtorka från och till och vet inte riktigt vad jag ska blogga om just då… Sådana gånger kan det hända att jag bara lägger upp en musikvideo, kanske en rolig historia å dylikt – eller så är jag borta från bloggen tills dess inspirationen återkommer igen… Kram och tack för att du tittade in i mitt blogghem ☺ Välkommen åter! Kram ♥

  • Johanna skriver:

   Tack för din fantastiska kommentar, hoppas snart att få ett slut på detta. För som sagt det är inte okej att stjäla andras texter.

 2. ExklusivaMoi skriver:

  Äääh jag bara kör med mitt skrivande när jag har tid å lust =P… det verka funka för min blogg, läsarna och framför allt för MIG! Såklart har man vissa redskap som man utgår efter när man kladda ner sina texter och sunt förnuft förstås: vett å etikett samt etik och moral ffs…

  Tycker dock det är allmänt löjligt med att folk ursäkta om att man inte har orkat med bloggeriet och blablablaa… sitt IRL får ändå lov att gå föra bloggen?? Så är det för mig och ursäktar mig aldrig att det blir pauser/uppehåll i min *lol*

  • Johanna skriver:

   Jag håller med dig helt och hållet det är ingen idé att be om ursäkt om man är borta från bloggen. livet går först!

 3. Ninnie skriver:

  Bloggtorka har vi väl alla ibland, så också jag. Men oftast så poppar det upp saker på mitt hjärnkontor, det kan vara allt från min tidiga morgonpromenad till bussen när dagen sakta gnuggar sömnen ur ögonen, till min härliga köttgryta som just nu sjuder under locket på spisen. Bloggtorkan var oftare närvarande för något år sedan, numera ser eller läser jag saker som snabbt omförvandlas till mina egna ord och tankar. Blogga är roligt och jag har fått många fina bloggvänner genom åren… Ha det fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *