Hur du kan skapa tillfälle för dig själv
Hur du kan skapa tillfälle för dig själv
13 oktober, 2015
sätta mål för dig själv
Det viktigaste du kan gör, sätta mål för dig själv
16 oktober, 2015

Att röra på sig och få mer tillbaka

Att röra på sig

Det handlar aldrig att kött på gymmet eller pressa sig till max. Att rör på sig är att planera in och utföra något på dina villkor. Det handlar om att byta miljö, inte stänga in sig. Röra på sig handlar om att göra vad man kan för att inte fastna på samma ställe timmar/dagar. En chans att mötas av nya intryck eller tänka igenom saker. En plats att hitta sin inre kreativa källa av fantastiska idéer och motivation. 

Att röra på sig

Att röra på sig handlar om att du gör vad du kan för att må bra. Det finns verkligen ingen press på dig, att du gör vad du kan är gott nog för din kropp. Vi matas hela tiden av att vi inte är tillräckligt bra om vi inte tränar si och så. Nya träningstrender som ALLA kan vara med på. Men det är inte så att ALLA kan vara med på det, vi alla har olika förutsättningar och så länge vi är aktiva i vårt tänkande kring våra egna kropps välmående. Har vi redan vunnit. Det är ingen som kan veta hur du känner i din kropp, och det är ingen som vet bättre än du vad din kropp behöver.

Vi måste börja lyssna mer på oss själva och vad vi behöver, än allt surr runt om oss. Om du lyssnar på din kropp så kommer du att veta vad den behöver, när den behöver röra på sig. Byta miljö, ta en promenerad eller vad det nu kan vara. Det känns som att vi får mer och mer distans till våra kroppar ju mer vi matas av gör si och så. Och jag tycker att du och jag ska bryta den trenden från och med idag!

Det är här vårat jobb börjar och kommer aldrig att sluta, lyssna på våra kroppar. Det är ett jätte viktigt och stort jobb, som bara du kan göra. Jag vet att det är ett jätte stort ansvar, men det är bara ditt. Vad är ditt val när det kommer till din kropp? Är det inte dags att vi alla börja lyssna mer till oss själva och mindre på bilden om hur vi borde vara?

Att röra på sig handlar helt enkelt om vad som passar dig och ingen annan. Det finns ingen mall som du kan följa, du kan bara skapa dig din egna. Idag är dagen som jag börjar på min mall och lyssna på min kropp. Är idag din dag att börja på din mall och börja att lyssna på din kropp?

4 Comments

 1. freja skriver:

  Håller med!
  Röra på sig är viktigt av många skäl och terapi när man behöver rensa tankarna och förstå sin kropp och sina känslor. Idag känns det som motion bara handlar om att få en snygg kropp och inte för att få bra i kropp och själ.
  Jag är ganska duktig på att “fastna” i saker på datorn eller runt om kring men jag märker tydligt vilken stress det blir. Man kan ju försöka med små saker, som att gå till affären istället för att ta bussen. Allt sådant räknas.

  Kram på dig!

  • Johanna skriver:

   Ja det är verkligen lätt att fastna framför datorn eller i soffan.

   Tack för din kommentar och ha en fantastik dag

 2. Marie skriver:

  Håller med om att kroppsfixeringen få inte bli ett ideal som man aldrig kan uppnå, dvs något som alltid kommer finnas utom räckhåll. Tycker att man ska träna och dieta lagom mycket och sen vara otroligt nöjd med sig själv. Framhäv dina bästa sidor och strunta i resten.

  Marie @ http://www.binolino.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *